HC Energie Karlovy Vary

Podruhé z Prahy bez bodu, dorost na Slavii nestačil

PO čtvrteční prohře na Spartě vyrazili karlovarští dorostenci opět do Prahy, tentokrát do Edenu. Proti Slavii sice dokázal Matyáš Adámek na začátku druhé třetiny snížit na rozdíl jediné branky, Sešívaní ale dvěma góly do poloviny třetiny navýšili svůj náskok a ten si i přes snížení Záhejského pohlídali až do konce.
Extraliga dorostu, II. 14, so 5.2.2022
Slavia
Karlovy Vary
4:2
2:0, 2:1, 0:1
Branky a nahrávky: 14. Havlíček (Filip, Němeček), 19. Hlavička, 27. Nemes, 31. Curran (Tomas, Kubánek) – 21. Adámek (Pastor), 56. Zahejský (Šmíd, Pavelec).
Rozhodčí: Trnka - Thuma, Stanko
vyloučení4:6
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku32:27
diváci68
Slavia: Hodic – Karas, Kříženecký, M. Tichý, Málek, Švec, Kubánek, Ciolek – Curran, Nemes, Havlíček, J. Tichý, Chludil, Filip, Hlavička, Tomas, Němeček, Vosmík.
Karlovy Vary: Dybal (31. Ebenstreit) – Smýkal, Kočí, Anton, Mähler, Kubíček – Adámek, Zahejský, Šmíd, Váňa, Šilhan, Pavelec, Csabi, Pastor, Holejšovský.

Komentář k utkání

Přesně dva týdny trvalo červenobílému dorostu opět zvítězit. Po prohrách s Mladou Boleslaví, Spartou a Plzní slávisté doma přivítali Karlovy Vary. A od začátku potvrzovali roli favorita. Chludil ani Curran, který při střele zlomil hůl, ještě neuspěli, podobně dopadl v individuální akci, při níž se natlačil před karlovarského brankáře Dybala, i Tomas.

Sešívaní pak sice nevyužili přesilovku – při ní nejvíc zahrozili Karlovarští –, ve 14. minutě už ale skórovali. Dorážku po střele Nikolase Filipa si vzal na svá bedra Jakub Havlíček a procpal puk do brány. O pět minut později na něj navázal Denis Hlavička – jeho pod horní tyčku mířící střelu zastavila až síť hostující branky.

Energie odpověděla na začátku druhé dvacetiminutovky. V pokračující přesilovce z konce té první byl u puku, který hosté dostali přes Hodice až před odkrytou branku, nejrychleji Matyáš Adámek a doklepl ho za brankovou čáru. Západočechy gól nabudil a i v dalších minutách několikrát ohrozili Hodicovu klec.

Podruhé skórovat se jim ovšem nepodařilo, a tak se znovu ke slovu dostali svěřenci Ladislava Slížka. Nejprve ve 27. minutě potrestal chybnou rozehrávku hostů Márton Nemes, o necelé čtyři minuty později se napodruhé prosadil před brankou nehlídaný Maxmilian Curran. Vyhnal tak z branky Dybala, jehož nahradil Adam Ebenstreit.

Ten hned po pár vteřinách čelil brejku Vosmíka, betonem ho ale zlikvidoval. V oslabení ujíždějícího Radka Tomase už sice nezastavil, jeho pravá tyčka, kterou slávistický útočník trefil, však ano. V prostřední periodě už pak branka nepadla – největší šance slávistů v podání Havlíčka a Currana skončily neúspěšně.

Ve třetí třetině se hodně vylučovalo, ani jednomu týmu se však dlouho nedařilo dát gól. Zřejmě největší šanci měl v 55. minutě při jednom ze slávistických oslabení Nikolas Filip, jeho zakončení v úniku ale strážce karlovarské svatyně přečetl. O minutu později se mohl spolu se spoluhráči radovat ze snížení – po pohledné individuální akci snížil stav hostující Vít Zahejský.

V závěrečných minutách se Karlovarští snažili ještě dotáhnout, sešívaní už ale vedení nepustili. Konec zápasu pak poznamenala už jen bitka, za níž vyfasovali osobní tresty domácí Chludil a hostující Holejšovský. Slávistický dorost tak porazil v Edenu Karlovy Vary 4:2. Příští utkání odehraje ve čtvrtek 17. února v Liberci.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): Vítězství jsme potřebovali, protože jsme předtím třikrát prohráli. Věděli jsme, že Karlovy Vary hrají fyzický hokej, mají spoustu soubojů, někdy i za hranou, ale to je věc rozhodčího. Chyby tam byly, ale jsem rád, že jsme to zvládli. Jsme vděční, že jsme vyhráli a že máme tři body.

Martin Gombár (HC Energie Karlovy Vary): Myslím si, že vstup do utkání a celé utkání z pohledu našeho pohybu nebylo úplně špatné. Soupeři jsme na tři góly nahráli sami, měli je zadarmo. Nicméně našemu prvnímu gólmanovi se zápas úplně nepovedl a my jsme byli v koncovce docela jaloví Kvůli tomu jsme se zápasem nedokázali ke konci nic udělat. Gratuluju Slavii ke třem bodům.