HC Energie Karlovy Vary

Divokou přestřelku v Plzni vyhrály Energii hlavně první dvě povedené třetiny

Jedenáct gólů, jedenáct různých střelců. Po výborném vstupu do utkání, kdy se energetici prosadili v oslabení po minutě hry, rozhodla druhá dvacetiminutovka. I do ní vlétli hosté s plnou parádou, premiérovou trefu si připsal sedmnáctiletý obránce Matteo Kočí. Indiánům nepomohla ani výměna gólmana, po Kočím se trefili ještě tři hráči Energie a Plzeňští šli do šaten se sedmigólovou ztrátou. Modrobílí tak museli do další části doufat v zázrak. Ten se pomalu začínal rýsovat, po pěti minutách se zvládli dvakrát prosadit. Další dva zásahy přišly ještě ke konci zápasu, na víc už se ale domácí nezmohli.
Příprava na sezonu, přát., út 23.8.2022
Plzeň
Karlovy Vary
4:7
0:2, 0:5, 4:0
Branky a nahrávky: 42. Schleiss (Kremláček), 45. Blomstrand (Baránek, Meyer), 58. Baránek (Kodýtek), 59. Lang (Dvořák, Bitten) – 2. Beránek, 15. Kofroň, 21. Kočí (Vondráček), 24. Jiskra (Bernad), 25. Černoch (Koblasa), 30. Vondráček (Pulpán, Havlín), 34. Tůma (Koblasa, Černoch)
Rozhodčí: Sýkora, Šindel – Ondráček, Malý
vyloučení4:8
využití0:1
oslabení1:0
Plzeň: Svoboda (24.-40. Vondraš) – Piskáček, Zámorský, Baránek, Kaňák, Budík, Vitaloš, Kremláček, Houdek – Rekonen, Mertl, Lang – Malát, Kodýtek, Schleiss (C) – Blomstrand, Meyer, Sedlák – Adamec, Bitten, Hrabík – Dvořák
Karlovy Vary: Habal – Plutnar, Rohan, Bernad, Kočí, Havlín, Pulpán (A), Tůma – Rachůnek (A), Gríger, Vondráček (C) – Koblasa, Černoch, Kohout – Beránek, Hladonik, Kofroň – Redlich, Jiskra, Baláž – Kružík

Komentář k utkání

Utkání sice odstartovalo brzkým hostujícím vyloučením, avšak Ondřej Beránek ihned po buly proskočil mezi obránci Škody a své sólo zakončil nekompromisně do pravého horního růžku. Odpovědět mohl z osy hřiště Blomstrand, Habal zvládl touš vyrazit. Zasahovat naopak nemusel proti Mertlovi, jemuž do jízdy do podobné pozice nahrál z levého rohu Schleiss, tvrdá rána příklepem šla totiž těsně mimo. Naopak udeřilo opět na druhé straně. Na vrcholu levého kruhu natáhl z otočky David Kofroň a přes klubko hráčů před sebou zamířil přesně k levé tyči. I v úvodu prostřední části přišel rychlý zásah Energie. Ta dokázala domácí zamknout před Svobodou, kterého od modré překonal po přiťuknutí od Vondráčka Matteo Kočí. Jenže to nebylo vše. Po chvilce se sám před domácí svatyní objevil Vít Jiskra a uspěl kličkou do forhendu. Svoboda po tomto gólu přenechal své místo mezi třemi tyčemi Vondrašovi, ovšem i on brzy kapituloval, když mnoho prostoru mezi kruhy obdržel Jiří Černoch. V polovině střetnutí se sám na plzeňskou branku řítil z levé strany Pulpán, avšak rozezvučel bližší tyč. Dorážkou ještě poslal kotouč za čáru Jiskra, leč rukou. Explzeňský obránce se alespoň v malém dočkal po chvilce, když předložil do palebné pozice Tomáši Vondráčkovi, jehož ránu z první z pravého kruhu zastavila až síť. První trefu svých barev měl na čepeli po chybě v rozehrávce Karlových Varů Schleiss, jenže z mezikruží nevyzrál na lapačku Habala. To Energii vyšlo, na co sáhla. Z protiútoku vypálil z pravé strany Tadeáš Tůma a skóre hrozivě narůstalo.

Poslední dějství načal čestný úspěch indiánů. Jan Schleiss, dnešní kapitán Plzně, vypálil z otočky z ostrého úhlu z pravé strany a zamířil přesně do bližšího horního růžku. Věrně fandící LOGSPEED CZ Aréna tým nadále hnala dál a vyplatilo se. V přesilové hře domácí zamkli svého soupeře a z osy hřiště div neprotrhl síť Ludwig Blomstrand. Třetí trefu Škody měl na čepeli Kodýtek, z mezikruží z první ale na Habala nevyzrál. Později dokonce rozezvučel břevno. Modrobílým poté k dalšímu snížení nepomohla ani dvojnásobná početní výhoda a ani samostatný únik Meyera, který touš do sítě neprocpal ani nadvakrát. Ujal se tak až zásah Marka Baránka, který z vrcholu brankoviště uspěl na druhý pokus. Skóre uzavřel Martin Lang, jenž zblízka zamířil pod břevno. Více se toho již do prvního letošního derby nevešlo, to tak opanovali hosté.

Ohlasy trenérů

Václav Baďouček (HC Škoda Plzeň): „Když jsem viděl paniku po druhé třetině ve všech těch očích, tak jsem ku překvapení všech ani hlas nezvyšoval. Snažil jsem se pouze hráčům říct, aby hráli jako extraligový hokejisté. My jsme vypadali, jako kdybychom se dnes sešli poprvé - podle toho ten výkon vypadal. Všechno bylo špatně, nic nefungovalo. Díky alespoň poslední části se ten dojem trošku zvedl. Je důležité, že jsme za stavu 0:7 našli nějakou tvář a utkání odehráli s nějakým rozumnějším výsledkem.“

Jakub Grof (HC Energie Karlovy Vary): Já se budu opakovat, výsledek není tak úplně důležitý. Počet vstřelených branek nás samozřejmě těší, byly tam parádní akce. Mrzí nás třetí třetina, ale je to pro nás spousta dobrého materiálu.

Fotogalerie

Související články