HC Energie Karlovy Vary

Hráli jsme dobře, škoda té třetí části, lituje Černoch. Jak zatím hodnotí přípravu?

Příprava se přehoupla do druhé poloviny a náročný hráčský program rozhodně nezpomaluje. Přestřelku na plzeňském ledě v západočeském derby dotáhli energetici do vítězného konce i díky gólu a asistenci Jiřího Černocha. Karlovarský centr se do sezony těší hlavně na zaplněné fanouškovské ochozy a diváckou podporu.

Jiří, jak byste zhodnotil výhru nad Plzní?
Myslím si, že to bylo dobré. Samozřejmě se nám nepovedla třetí část, hráli jsme hodně v oslabení, soupeři napadalo hodně gólů. My jsme jich ale dali sedm, což je super, jen je škoda té závěrečné třetiny.

V předcházejících zápasech se zrovna střelecky nedařilo, může být tento zápas novým impulsem?
Samozřejmě, to pomáhá vždycky. Důležitější než výsledek je ale pořád fakt, že se nám daří dávat góly, zejména když dopředu jdeme v pěti hráčích.

Jak moc pomohl zásah ve druhé minutě?
Určitě hodně. Po brzké trefě je soupeř vždy psychicky dole, my zase nahoře, takže pak napadalo dost gólů. Vyšla nám úspěšně skoro každá střela.

Minimálně ve třetí části jste vyzkoušeli hodně hru v oslabení, z čehož se dá taky brát do budoucna…
Hlavně to byly zbytečné fauly, nemůže jich v žádném případě tolik. Pro nás je to možná ale dobře, přeci jen je něco jiného trénink a samotná hra. To je ze třetí části asi jediné pozitivum.

Je to pořád jen příprava, může být však výhra v derby dobrá do budoucna?
Jsme celkem unavení, takže každá výhra je určitě dobrá na psychiku. Zítra nás čeká trénink, ve čtvrtek další utkání, zápasové vytížení je pro nás to nejlepší. Na každý se těšíme a hlavně chceme vyhrávat.

Máte za sebou první polovinu letní přípravy, jak ji zatím hodnotíte?
Na konečné hodnocení je asi ještě brzy. Zápas od zápasu je to ovšem lepší, objevují se často dobré věci do systému, které po nás chce hlavně trenér. Jak jsem říkal, postupem času se vše zlepšuje a do prvního extraligového utkání bude vše, jak má být.

Jak se na ledě cítíte vy?
Musím říct, že tohle byl pro mě první zápas, kdy jsem se cítil v pohodě a věřil si. Posun cítím tedy i sám na sobě, vždy je náročné se dostat do zápasového tempa, ale doufám, že se dokážeme naladit na extraligu.

Zatím jste hráli de facto pouze venku, pokud nepočítám utkání v tréninkové hale, jak se těšíte na hlavní domácí led?
Samozřejmě je rozdíl, jestli hrajete doma nebo venku. Už se těším na poslední dvě přátelská utkání, kdy budou moct přijít fanoušci a pořádně nás podpořit. Nemůžu se dočkat sezony s plnými tribunami, to je na domácích zápasech to nejlepší. Doufám, že budeme vyhrávat a lidem se náš hokej bude líbit.

Související články