HC Energie Karlovy Vary

Západočeské derby je tu! Energetici vyrážejí do Plzně

Jiskru toto derby mívá vždy, i když je to jen příprava. V posledním vzájemném duelu hráči Energie poprvé od roku 2015 na území Indiánů loupili cenné body, díky nimž si zajistili účast v předkole a naopak domácí tým ztratil šanci na přímý postup do čtvrtfinále. Vstupenky bude možné zakoupit online v den zápasu nebo na pokladnách stadionu, které budou otevřeny dvě hodiny před zápasem. Utkání startuje v úterý 23. srpna v 17:30.
Kde utkání sledovat: Online přenos
Vstupenky: Online předprodej

O soupeři

Indiáni mají za sebou teprve dvě přípravná utkání. V tom domácím se utkali se Šumperkem a vyhráli 4:0. Na druhý přípravný zápas vyrazili plzeňští do Litvínova, kde na ně čekala první porážka v přípravě, kdy hráčům Vervy podlehli 0:7, přičemž litvínovští několikrát udeřili v početní výhodě. Na ledě se strhlo i několik bitek. O možnost odvety zatím tým Škody Plzeň přišel. Druhý zápas s Litvínovem, který se měl odehrát na plzeňském ledě, byl kvůli zdravotním problémům hráčů ze strany Vervy zrušen.

A jak to vypadá před sezónou v kabině Indiánů? Plzeňští například přišli o svého kapitána Jakuba Kindla. Obrana týmu se v příští sezóně bude muset obejít ještě bez Dominika Graňáka, Viktora Langa anebo bronzového olympionika Petera Čerešňáka. Útočné řady opustili Michal Bulíř, Gustaf Thorell, Filip Přikryl, Martins Dzierkals, Pavel Musil a Jan Dufek. Dres Indiánů budou naopak v příští sezóně oblékat obránci Jan Piskáček, Michal Houdek, Petr Zámorský, Marek Baránek a Martin Vitaloš. Do posledně jmenovaného, jsou vkládány naděje, že by v příštích letech mohl být jako Peter Čerešňák vzhledem k podobným herním i fyzickým parametrům.

Útok posílí Samuel Bitten, Zdeněk Sedlák, Aleksi Rekonen, Kryštof Hrabík a Nicolai Meyer. Až na pár výjimek přichází nové posily ze zahraničních soutěží.

Z kabiny Energie

Energetici nastoupí již k šestému přípravnému zápasu. Poslední domácí přátelské utkání odehráli proti libereckým Bílým Tygrům na zimním stadionu v Mariánských Lázních. Duel se karlovarským úplně nepovedl a odvetu za předchozí porážku na svém domácím ledě si vychutnali Bílí Tygři, kteří zvítězili2:0. O branky se postarali Jan Šír a Martin Faško-Rudáš.

V utkání si kapitánské céčko vrátil na svůj dres Tomáš Vondráček, který naskočil do zápasového tempa po zdravotní pauze. Nejblíže možnosti zvrátit stav utkání měl, díky samostatnému úniku a trestnému střílení, právě kapitán energetiků, ale štěstí tentokrát přálo více libereckému týmu.

Tomáš Vondráček i asistent trenéra Václav Skuhravý ocenili diváckou návštěvnost a atmosféru, kterou fanoušci vytvořili. Průběh utkání bere i kapitán Energie jako další krok v rámci přípravy na ostré zápasy.

„Myslím si, že utkání nám napovědělo, že máme dost věcí, ve kterých se musíme zlepšit a připravit se na sezónu o trochu lépe, než bylo to, co jsme předváděli v tomto zápase. To nebylo z naší strany úplně ideální. Dost nám chyběl pohyb a nefungovala moc přesilovka.“

Jelikož i v týmu Energie došlo ke změnám v kádru, zkouší trenérský tým různé kombinace, a i takovéto zápasy přispějí k tomu, aby namíchali tu nejlepší.

Zajímavý duel čeká na hlavního trenéra Energie Davida Bruka. Třiapadesátiletý kouč totiž v Plzni dlouhodobě žije, na lavičce tamní mládeže strávil deset sezon. Jaký bude jeho návrat na stadion úhlavního rivala?

Související články