HC Energie Karlovy Vary

Můj dům, můj hrad. Junioři v Plzni neuspěli

Karlovarští junioři mají tento víkend na rozpisu dva venkovní duely. Západočeské derby se neslo v poměrně vyrovnaném duchu, navrch ale měli nakonec hráči Škody a potvrdili tak, že v této sezóně v Západočeském derby vždy vítězí domácí tým. Své hosty obrali o body tím nejtěsnějším rozdílem. Jediným střelcem energetiků byl Adam Csabi. V sobotu juniory čeká cesta do Prahy, kde budou o body bojovat se Spartou.
DHL Extraliga juniorů, 41. kolo, pá 20.1.2023
Plzeň
Karlovy Vary
2:1
1:0, 0:1, 1:0
Branky a nahrávky:8. Titlbach (Korčák), 43. Kreuzman (Eichler) – 25. Csabi (Šmajda, Vogel).
Rozhodčí: Jechoutek, Valda – Jurak, Maňák
vyloučení5:4
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku31:29
diváci45
Plzeň: Vondraš (Bočan) – Houdek, Dolhý, Skok, Buzek, Kubíček, Eichler, Hodinář – Mazanec, Borák, D. Soukup, Korčák, Pešek, M. Soukup, Kučera, Benák, Remeš, Titlbach, Kreuzman, Dáňa
Karlovy Vary: Dybal (Pavlovic) – Anton, Bulka, Tůma, Krajčík, Kočí, Dorot, Zolnaj, Vogel, Kubíček – Váňa, Zeman, Handl, Botoš, Babeliak, Šmajda, Adámek, Varvařovský, Csabi, Kusak

Komentář k utkání

Hned po úvodním buly se několikrát zkoušel prosadit Jan Skok, ale jeho snaha díky karlovarské obraně a Dybalovi nevyšla. Šanci na otevření skóre sebral Ondřeji Dorotovi plzeňský gólman. Přes Jakuba Vondraše neprošel kotouč po střele Davida Varvařovského a neuspěl ani Adam Csabi. Slabší chvilku Adama Dybala využil jeho jmenovec Adam Titlbach, když kotouč nasměroval mezi jeho betony. Proti střele z první Alexandra Remeše byl Dybal připraven. Tempo karlovarských juniorů zbrzdilo oslabení, kdy museli své síly věnovat obraně, což se jim podařilo. Na oplátku jim početní výhodu poskytli domácí. Během ní mohl vyrovnat Jan Botoš, ale jeho střela šla mimo plzeňskou klec. Proti Vondrašovi se neprosadil svou střelou z boku klece ani Samuel Šmajda. Chvilku před koncem třetiny šli plzeňští junioři do oslabení ještě jednou. Energetici ani tuto početní výhodu před sirénou nevyužili a tak se do šaten šlo za stavu 1:0.

Ještě zhruba dvacet sekund početní výhody si hráči Energie přenesli do druhé části, ale než se stihli dostat k přesilovkové kombinaci, byli domácí hráči v plném počtu. Ve třetí minutě šli plzeňští hráči opět do čtyř a tentokrát již početní výhodu v čase 24:11 využil Adam Csabi. Ten v této sezóně oblékl dres Energie poprvé po návratu z Finska. V následujících minutách nebyly k vidění žádné větší šance, ale oba gólmani stále zůstávali pozorní a tak Dybal bez problémů vyrážečkou zlikvidoval šanci Matyáše Boráka. Na druhé straně Tadeáš Tůma narazil na Vondrašovy betony. Po polovině zápasu se opět na obou stranách otevřely dveře trestných lavic, ale ani jeden z týmů početní výhodu nevyužil. Po konci prostřední části svítilo na světelné tabuli skóre 1:1.

I do poslední části si energetici přenesli část početní výhody. Jenomže v oslabení málem skóroval Marek Soukup, ale Dybal svůj tým podržel. Nakonec vedení Indiánům zařídil v čase 42:01 Jaroslav Kreuzman, který poslal kotouč dobře mířenou ranou do Dybalova protipohybu. Třetí branku hned vzápětí zkoušel přidat Adam Titlbach, ale Dybal jeho úmysl dobře přečetl a kotouč vyrazil. Podobně skončila na druhé straně i šance Adama Csabiho. Další útočné akce energetiků uťalo oslabení. V něm se do úniku dostal Kryštof Bulka, ale nepovedlo se mu zamířit a tak kotouč cestu do branky nenašel. Na své si přišel i Adam Dybal. Jen co se karlovarští junioři oklepali z ubráněného oslabení šli do čtyř znovu. Poté co byl tým Energie v plném počtu, zahájil znovu tažení za srovnáním. V cestě jim však stály problémy se zakončením a pozorný Jakub Vondraš. Trenér Energie v čase 57:30 odvolal Adama Dybala na střídačku a karlovarští mladíci zkusili zvrátit výsledek v power-play. Ani ta nakonec skóre nezměnila a tak energetici odjížděli z Plzně s prázdnou.

Ohlasy trenérů

Martin Pouska (HC Škoda Plzeň): Dnes to byl dobrý zápas, máme důležité tři body. Hosté před dneškem posílili, takže to nebylo vůbec nic jednoduchého. My jsme spokojení až na druhou třetinu, ve které nám trošku nešly nohy.