HC Energie Karlovy Vary

Junioři padli v derby

Karlovarští junioři prohráli úvodní západočeské derby sezony. V Plzni sice dlouho drželi naději, jenže ve značně okleštěné sestavě na body nakonec nedosáhli.
DHL Extraliga juniorů, 13. kolo, pá 14.10.2022
Plzeň
Karlovy Vary
3:1
2:0, 0:1, 1:0
Branky a nahrávky: 1. Borák (M. Soukup, Dáňa), 20. M. Soukup (Mazanec, Borák), 49. Kreuzman (Matuška, Kučera) – 32. Botoš (Handl, Galnor).
Rozhodčí: Kosnar, Květoň – Zíka, Malý.
vyloučení4:4
využití1:0
oslabení0:0
střely na branku34:23
diváci56
Plzeň: Vondraš (Bočan) – Buzek Skok Eichler, Jiříček, Kubíček (A) Hodinář, Houdek – Hořejší, Remeš, Kreuzman, Dominik Soukup, Marek Soukup, Pešek, Mazanec (A), Kučera, Kaiser, Matuška, Borák, Dáňa (C).
Karlovy Vary: Ebenstreit (Dybal) – Tůma, Smýkal, Beran, Bulka (A), Zolnaj, Cipko, Anton – Varvařovský, Šlechta, Pastor, Botoš (C), Adámek, Skuhravý, Zeman, Šmíd, Galnor, Kusák, Handl, Zahejský.

Komentář k utkání

Do duelu vlétli domácí jako velká voda. Dáňa dobře napadal na pravém kruhu, předal za sebe na Matyáše Boráka, který již po dvanácti vteřinách hry otevřel dnešní střelecký výčet. Srovnání měl brzy na to na čepeli Šlachta, jenž se na Vondraše řítil sám z levé strany, leč mířil jen do středu branky. Na druhé straně si sjel Houdek od modré až na levý kruh, činil se i Ebenstreit. Oba celky poté dostaly výhodu dvou početních výhod, ujala se až ta úplně poslední, když se po rychlém kontru zblízka prosadil Marek Soukup.

Prostřední periodu odšpuntoval Remeš, jenž se dostal ke střele z první z mezikruží, ta sice byla tvrdá, ale nepřesná. Na druhé straně se zleva natlačil až na brankoviště Záhejský, Vondraš byl připraven. Skóre se tak měnilo až po střele Handla z osy hřiště, která sice mířila mimo, avšak od zadního mantinelu se odrazila na levý kruh, odkud z první trefil snížení Jan Botoš. Dokonce srovnání měl po chvilce na čepeli Bulka, avšak povedenou střelu z pravého kruhu vyrazil Vondraš ramenem.

Poslední dvacetiminutovku nastartoval z levého kruhu Hodinář, Ebenstreit musel zasahovat nadvakrát. Poté si mezi kruhy našel odražený kotouč Dominik Soukup, avšak z první minul. Lépe si v podobné pozici v rychlém protiútoku vedl Jaroslav Kreuzman, který vymetl pravý horní růžek. Závěr utkání ještě domácím zkomplikovalo vyloučení a při hře šesti proti čtyřem mohl snížit Adámek, leč z brankoviště minul. Škoda tak pro sebe ukořistila derby, ale již zítra čeká na Plzeň další domácí souboj, od 13:00 přivítá Litvínov.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Soupeř přijel v hodně improvizované sestavě, bojuje asi s nemocemi a zraněnými. O to více ale byli bojovní, což bylo vidět včera na Spartě, kde hráli fotbalově 0:0, těžko se přes ně přecházelo. My jsme sice dali rychlý gól, jenže pak jsme si asi začali myslet, že jim nasypeme hodně. Malinko jsme podcenili druhou třetinu a v poslední se zase trošičku vrátili do zápasu. Ale... Každopádně tři body jsou dobré.“

Václav Eismann (HC Energie KV): „Náš kádr s třetinou hráčů dorosteneckého věku v sestavě se v první třetině hledal, tam byli domácí jasně lepší. Pak se nám podařilo ve hře soupeři přiblížit a snížit. Rozhodla třetí trefa, kdy jsme již nenašli sílu přetlačit domácí. Každopádně chci říct, že mě výrazně potěšil výkon hráče ročníku 2007 Víta Záhejského, kdy se jednalo o jeho premiéru a zvládl ji bravurně.“