HC Energie Karlovy Vary

Junioři oplatili Bruslařům porážku a jsou třetí

V úvodu zápasu se dařilo Energii. Následoval, ale velký tlak Mladé Boleslavi, která ovládla druhou třetinu a zápas byl rázem nerozhodně. Vše se rozhodla až ve třetí třetině, kde se trefili domácí a zajistili si tak tři body a posun v tabulce.
DHL Extraliga juniorů, 20. kolo, so 28.10.2023, Karlovy Vary, KV Arena
HC Energie Karlovy Vary
BK Mladá Boleslav
3:2
2:1, 0:1, 1:0
Branky a nahrávky: 01:48 Záhejský (4/5), 13:28 Steklý (5/5), 46:27 Cipko (Varvařovský, Anton; 5/5) – 16:20 Malínek (Moravec, Hrouda; 4/4), 34:35 Kučera (Hurt, Vlasák; 5/5). Rozhodčí: Petružálek, Hlinka – Sýkora, Baxa. Diváci: 123. Vyloučení: 3:4. Bez využití. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 34:30. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.
Rozhodčí: Petružálek, Hlinka – Sýkora, Baxa
vyloučení3:4
využití0:0
oslabení1:0
střely na branku0:0
zblokované střely0:0
hity0:0
vhazování0:0
diváci123
HC Energie Karlovy Vary: Oršulák – Anton, Zolnaj, Holejšovský, Beran, Dorot, Vogel, Cipko – Varvařovský, Galnor, Pastor, Šlechta, Čihař, V. Váňa, P. Vojáček, Zeman, Steklý, Záhejský, M. Váňa, Adámek.
BK Mladá Boleslav: Hora – Vlasák, Hrouda, Kubíček, Průšek, Němec, Moravec, Sypecký – Polák, Kučera, M. Vojáček, Teplý, Šindelář, Šachl, Vítek, Zvagulis, Hruška, Hurt, Malínek.

Komentář k utkání

První třetina přinesla výživnou hokejovou podívanou. Mohli jsme vidět hned tři vstřelené branky. První minuty patřily Energii. Hned po dvou minutách zápasu, ve vlastním oslabení, obral jednoho z obránců o puk Vít Záhejský a uháněl sám k brance, kde se mu povedlo prostřelit hostujícího brankáře. Neuběhla ani minuta a Vít Záhejský byl opět blízko ke gólu, zarazil ho však brankář David Hora.

V polovině první třetiny se Mladé Boleslavi nedařilo ujmout kotouče a další gól vstřelil Vojtěch Steklý, který ujel sám ze středního pásma a skóroval. Po druhém gólu Bruslaři zmobilizovali své síly a kroužili kolem branky jako hladoví supi. Krásnou kombinaci vymysleli Tomáš Moravec a Jakub Hrouda, kteří si nahráli a našli před brankou Vojtěcha Malínka, který trefil odkrytou bránu. Do kabin se tak šlo za stavu 2:1. Avšak Karlovarští utrpěli ztrátu, neboť utkání nedohrál karlovarský kapitán Ondřej Dorot po kolizi ve středním pásmu.

Druhá třetina začala mnohem lépe pro Středočechy, kteří se usadili v útočném pásmu a nenechali se obrat o puk. Vojtěch Vojáček byl blízko gólu po zadovce na Jakuba Vítka. Dále pokračoval tlak hostů. Další střelou z levého kruhu se trefil Jakub Kučera a vyrovnal tak stav zápasu.

Zatímco druhá třetina patřila Mladé Boleslavi, třetí periodu ovládli energetici. Domácí se snažili už od prvních sekund navýšit skóre, když si Matyáš Váňa zpracoval puk v mezikruží a našel volného Roberta Šlechtu, který neproměnil. Energie se i dál držela v útočném pásmu a po sérii nahrávek si vyměnil kotouč Jakub Anton s Davidem Varvařovským, který našel úplně volného Pavola Cipka, který pálil z vrchu kruhu a prostřelil hostujícího brankáře. Gól energetiky nakopl a nepouštěli Bruslaře ke kotouči. Jak se později ukázalo tak gól Pavola Cipka by vítězný. Energie si vybojovala tři body a poskočila na třetí místo v tabulce.

Ohlasy trenérů

Pavel Arnošt (HC Energie Karlovy Vary): Jsme rádi za vítězství, protože soupeř byl velice dobrý. Bylo to velmi kvalitní utkání a dobrým týmovým výkonem s podporou brankáře jsem dotáhli zápas do vítězného konce.

Marek Malenovský (BK Mladá Boleslav): Nezačali jsem úplně šťastně, když jsme dostali gól v naší přesilové hře. Za stavu 2:0 se to nevyvíjelo úplně dobře, ale po první třetině jsme si k tomu něco řekli v šatně a od druhé třetiny to bylo lepší z naší strany. Bohužel na konci jsme ztratili zápas a neodvážíme ani bod.