HC Energie Karlovy Vary

Zase 4:1! Junioři vyhráli i druhé čtvrtfinále s Boleslaví

Úterní druhý čtvrtfinálový zápas se nesl v podobném duchu, jako ten pondělní, napovídá tomu i výsledek zápasu, který je shodný. Energetici šli opět do vedení jako první. Střelou pod horní tyč se prosadil Samuel Šmajda. Ve druhé třetině přidala Energie tři branky a to konkrétně Matěj Zeman, Vojtěch Čihař a Jakub Galnor. Ve třetí třetině Boleslav upravila konečné skóre na 4:1, když snížil Jáchym Průšek
DHL Extraliga juniorů, ČF2, út 19.3.2024, Karlovy Vary, KV Arena
HC Energie Karlovy Vary
BK Mladá Boleslav
4:1
1:0, 3:0, 0:1
Branky a nahrávky: 07:36 Šmajda (Varvařovský, Dorot; 5/4), 23:10 Zeman (Novotný, Pastor; 5/5), 34:09 Čihař (Steklý; 5/5), 37:38 Galnor (Váňa; 5/4) – 50:37 Průšek (Zvagulis; 5/5). Rozhodčí: Jechoutek, Barek – Belko, Hradil. Diváci: 265. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. Střely na branku: 28:26. Průběh utkání: 4:0, 4:1.
Rozhodčí: Jechoutek, Barek – Belko, Hradil
vyloučení5:5
využití2:0
oslabení0:0
střely na branku0:0
zblokované střely0:0
hity0:0
vhazování0:0
diváci265
HC Energie Karlovy Vary: Ebenstreit – Anton, Zolnaj, Bulka, Postl, Beran, Vogel, Dorot – Novotný, Galnor, Pastor, Šlechta, Čihař, Šmajda, Zeman, Steklý, Záhejský, Varvařovský, Váňa, Adámek.
BK Mladá Boleslav: Hora (38. Forst) – Křepelka, Čech, Vlasák, Hrouda, Průšek, Němec, Moravec, Sypecký – Malínek, Kučera, Vojáček, Teplý, Šindelář, Šachl, Zvagulis, Hruška, Hurt, Gardoň, Hradec.

Komentář k utkání

Energie měla ze začátku více ze hry, než její soupeř. Matěj Beran nahodil prudce na Horovu klec, který kotouč schoval do lapačky. V čase 7:36 využili energetici přesilovou hru. David Varvařovský poslal přihrávku Samuelu Šmajdovi, který si vybruslil mezi kruhy a zavěsil pod horní tyč - 1:0. Boleslav mohla vyrovnat, a to konkrétně Vojtěch Hradec, který zblízka prověřil Ebenstreita, ten byl však úspěšný. V závěru mohlo být srovnáno. Tvrdá střela Karla Křepelky nadělala Ebenstreitovi potíže, ale nakonec si s jeho střelou poradil a udržel tak vedení pro svůj tým. Dále se už nic zásadního nestalo, a tak se šlo do kabin za stavu 1:0 pro domácí.

Druhá třetina byla v režii Energie. V čase 23:10 Matěj Novotný našel na druhé straně zcela volného Matěje Zemana, který prostřelil Horu - 2:0. Hned na to Vojtěch Steklý mohl pro svůj tým zajistit tříbrankové vedení, když střílel kotouč do poloprázdné klece, ale překazil mu to vynikající zákrok Davida Hory. Nejnebezpečnější akci hostů bylo nahození Gardoně, které vypadlo Ebenstreitovi z lapačky, následně dorážel Křepelka, jeho dorážka skončila mimo.

V čase 34:09 využili energetici přečíslení tři na dva. Vojtěch Steklý našel přes osu Vojtěcha Čihaře, který zametl kotouč do prázdné branky - 3:0. Za tři minuty už to bylo o čtyři góly. Matyáš Váňa našel krásnou křižnou přihrávkou Jakuba Galnora, který střelou ze zápěstí překonal počtvrté Horu - 4:0. Dále se už nic zásadního nestalo a do kabin se tak šlo za stavu 4:0 pro Energii.

Třetí třetina se nesla ve volnějším tempu, kdy Karlovarští bránili svůj výsledek, a proto měla více ze hry Mladá Boleslav. Před Kristersem Zvagulisem se z ničeho nic objevil kotouč, který se snažil nacpat pod horní tyč, avšak přestřelil. V čase 50:37 se bruslaři dočkali svého prvního gólu. Jáchym Průšek vymetl přesně levý horní růžek Ebenstreitovy branky - 4:1. Poté měla Boleslav ještě několik menších šancí. Nahození Průška a následnou dorážku Křepelky Ebenstreit dokázal vyřešit. Karlovarská obrana již nedovolila další zásah do její sítě, a tak vítězí i ve druhém domácím utkání 4:1 a ujímá se vedení v sérii 2:0.

Ohlasy trenérů

Pavel Arnošt (HC Energie Karlovy Vary): Po úvodním vítězství jsme chtěli potvrdit dobrý vstup do série. Myslím si, že jsme se nastavili dobře mentálně i herně a ve druhé třetině jsme hodně diktovali tempo hry a odskočili soupeři a poslední třetinu už jsme to trochu kontrolovali a zápas jsme dotáhli do vítězného konce. Série určitě pokračuje a máme k tomu stále respekt, ještě není konec.

Související články