HC Energie Karlovy Vary

První bod je doma! Junioři porazili Boleslav

Úvody utkání, tak by se dalo zhodnotit dnešní utkání. Enegetici šli do vedení zkraje první třetiny, kdy se prosadil Vojtěch Čichař. Ve druhé třetině náskok navýšil David Varvařovský a ve třetí třetí třetině výhru pojistili Matyáš Adámek s Vítem Záhejským. Junioři Energie v prvním čtvrtfinále porazili Boleslav 4:1 a v sérii se ujali vedení 1:0 na zápasy.
DHL Extraliga juniorů, ČF1, po 18.3.2024, Karlovy Vary, KV Arena
HC Energie Karlovy Vary
BK Mladá Boleslav
4:1
1:0, 1:0, 2:1
Branky a nahrávky: 01:58 Čihař (Steklý; 5/5), 22:52 Varvařovský (Šlechta, Bulka; 5/5), 42:22 Adámek (5/5), 58:06 Záhejský (5/5) – 45:11 Hruška (Hradec, Moravec; 5/5). Rozhodčí: Micka, Zeliska – Teršíp, Figer. Diváci: 257. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Střely na branku: 24:33. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.
Rozhodčí: Micka, Zeliska – Teršíp, Figer
vyloučení5:5
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku0:0
zblokované střely0:0
hity0:0
vhazování0:0
diváci257
HC Energie Karlovy Vary: Ebenstreit – Anton, Zolnaj, Bulka, Postl, Beran, Vogel, Dorot – Novotný, Galnor, Pastor, Šlechta, Čihař, Šmajda, Zeman, Steklý, Záhejský, Varvařovský, Váňa, Adámek.
BK Mladá Boleslav: Hora – Čech, Křepelka, Vlasák, Hrouda, Průšek, Němec, Moravec, Sypecký – Malínek, Kučera, Vojáček, Teplý, Šindelář, Šachl, Zvagulis, Hruška, Hurt, Gardoň, Hradec.

Komentář k utkání

Do prvního čtvrtfinálového utkání vstoupili lépe Karlovarští. V čase 1:58 v brankovišti vznikl zmatek a dezorientovaný Hora nevěděl, kde je kotouč, mezitím Vojtěch Čihař objel branku a zasunul puk, do prázdné branky - 1:0. Energetici byli nabuzení úvodní brankou a pokračovali ve svém tlaku. Ondřej Dorot napálil kotouč od modré, která se otřela o výstroj Hory. V páté minutě měla Boleslav k dispozici přesilovou hru, ve které se z blízkosti snažil prosadit Karel Křepelka, ale pozorný Ebenstreit byl proti.

Následně nastal velký závar před domácí brankou. Křepelka nahodil puk, který vypadl Ebenstreitovi, dorážel Šindelář, ale ani jeho dorážka neskončila v brance. Energie mohla odskočit do dvoubrankového vedení, Matyáš Váňa vystřelil a Hora reflexivně vyrazil a udržel tak jednogólový rozdíl. Dále se už nic důležitého nestalo, a tak první třetina skončila za stavu 1:0 pro domácí.

Druhou třetinu také začali lépe energetici. Robert Šlechta nahodil v čase 22:52 puk na branku a těsně před brankou jeho směr změnil přesnou tečí David Varvařovský - 2:0. Boleslav se ve druhé třetině nemohla vůbec dostat do hry. Jednu z těch nebezpečnějších šancí měl Malínek, který vypálil od modré a Ebenstreit vykopl puk pravým betonem. Energie mohla jít do tříbrankového vedení.

Matyáš Adámek ihned naskočil z trestné lavice do útoku a vznikla z toho situace dva na jednoho, ale nakonec Varvařovského přihrávku zblokoval jeden z bránicích hráčů Boleslavi. Tři minuty před koncem měl na hokejce snížení Jan Hurt, který se dostal až před Ebenstreita, zkusil jít do backhandové kličky, ale Ebenstreit ho výborně vybruslil. Dále se už nic zásadního nestalo a tak se do kabin šlo za stavu 2:0 pro Energii.

I třetí třetinu začali aktivněji energetici. Po dvou minutách padl velice kuriózní gól, kdy po vhazování chtěl jeden z obránců Boleslavi zamést puk za branku, ale místo toho kotouč nasměroval do vlastní sítě. Gól byl nakonec připsán Matyáši Adámkovi - 3:0. V čase 45:22 Mladá Boleslav snížila. Jakub Hruška dostal přihrávku mezi kruhy a pohotově zakončil nad Ebenstreitovu lapačku - 3:1.

Boleslav tento gól nabudil a měla několikrát na hokejkách snížení na rozdíl jediné branky. Ebenstreit musel nadvakrát hasit požár před svou brankou nejprve se ke střele dostal Vojtěch Hradec, následně dorážel Křepelka, nicméně domácí brankář podržel svůj tým. Necelé dvě minuty před koncem utkání byla KV Aréna svědkem Michiganu! Vít Záhejský objel branku a vyšvihl nádherný Michigan a pojistil tak výhru svého týmu 4:1.

Ohlasy trenérů

Pavel Arnošt (HC Energie Karlovy Vary): Myslím si, že po patnácti dnech čekání na utkání jsme chtěli vstoupit do série vítězně. Dobrým vstupem do utkání jsme šli do vedení, pak jsme přidali další branku a šťastným gólem na 3:0 to vypadalo, že ten zápas bude daleko klidnější. Nicméně soupeř předvedl kvalitní hru a dali pak jednu branku a měli chvilku navrch, pak jsme trochu kontrolovali hru a dovedli jsme zápas do vítězného konce, ale ještě to bude těžká série.

Marek Melenovský (BK Mladá Boleslav): Zápas se mi nehodnotí jednoduše, protože jsme do něho vstoupili špatně a od toho se odrazila celá naše hra. Ten zápas plynul, my jsme byli trochu schopnější ve třetí třetině, ale bohužel dost jednoduchýma brankama jsme soupeře vraceli zpět do zápasu. Jsme zase na začátku, musíme jít krůček po krůčku a ta série může být klidně dlouhá.

Související články