HC Energie Karlovy Vary

Energie opět bez gólu, body bere Boleslav

Energetiky čekal první domácí zápas v nové sezóně. Od první třetiny se to jevil jako vyrovnaný zápas, který by mohla rozhodnout jediná branka. Domácí nedokázali využít pětiminutovou přesilovou hru, a tak to byla právě Mladá Boleslav, která šla do vedení a byl to Aleksi Rekonen, který zametl kotouč za Frodlova záda. Ve třetí třetině měli převahu Energetici, kteří se hnali za vyrovnáním, ale nepodařilo se. Pojistku do prázdné brány přidal Tomáš Fořt, který upravil na konečných 0:2.
Tipsport extraliga, 2. kolo, pá 20.9.2024, Karlovy Vary, KV Arena
HC Energie Karlovy Vary
BK Mladá Boleslav
0:2
0:0, 0:1, 0:1
Branky a nahrávky: 24:41 Rekonen (Čajka; 5/5), 59:35 Fořt (Lakatoš; 5/5). Rozhodčí: Jeřábek, Barek – Hynek, Dědek. Diváci: 4282. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Střely na branku: 25:22 (5:3, 7:16, 13:3). Zblokované střely: 31:11. Hity: 4:2. Vhazování: 33:18. Průběh utkání: 0:2.
Rozhodčí: Jeřábek, Barek – Hynek, Dědek
vyloučení2:5
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku25:22
zblokované střely31:11
hity4:2
vhazování33:18
diváci4282
HC Energie Karlovy Vary: Frodl – Reunanen, Mikyska, Mamčics, Jaks, Moravec, Šalda – Jiskra, Ilomäki, Beránek – Gríger, Salsten, Procházka – Čihař, Černoch, Sapoušek – Redlich, Šír, Koffer.
BK Mladá Boleslav: Furch – Pyrochta, Čech, Bernad, Lintuniemi, Jánošík, Pavlík, Havlín – Skalický, Fořt, Lakatoš – Buchtele, Hradec, Doležal – Junttila, Čajka, Rekonen – Dvořáček, Závora, Stránský – Malát.

Komentář k utkání

První větší šanci v zápase měl na hokejce Julius Junttila, který vystřelil z backhandu, ale Frodl dokázal hřbetem lapačky tento kotouč vyrazit. Ve třetí minutě se Energii naskytla první přesilová hra. V ní měl největší šanci Janis Jaks, který nahazoval od modré čáry, jeho pokus však skončil na boční straně branky. Energetiky mohl do vedení poslat Ondřej Beránek, který v samostatném úniku přestřelil Furchovu branku. Hra se hodně kouskovala, a tak mnoho šancí první třetina nenabídla. V jejím závěru však měla Energie k dispozici pětiminutovou přesilovou hru. Tu však do konce první třetiny nedokázala využít a její zbytek si přenese do druhé části. Stav byl tak po dvaceti minutách 0:0.

Hned po skončení pětiminutové přesilovky tu byla ihned další početní výhoda pro Energetiky, ani tuto přesilovou hru se však Energii nepodařilo využít. Naopak to byli Bruslaři, kteří šli jako první do vedení. V čase 24:41 po chybě karlovarské obrany se před brankou objevil zcela osamocený Aleksi Rekonen, který zametl kotouč do prázdné branky - 0:1. Boleslav mohla odskočit do dvoubrankového vedení. Dominik Lakatoš zcela nekrytý mezi kruhy vypálil, avšak vynikající Frodl se dokázal přesunout a udržel svůj tým ve hře. Pět minut před koncem druhé třetiny měli Bruslaři k dispozici další přesilovou hru. Vynikajícími zákroky se blýskl Dominik Frodl, který vychytal Tomáš Fořta a Vojtěcha Hradce a poté vytáhl nádherný semafor proti střele Zdeňka Doležala. Dále se už nic nestalo a do kabin se šlo za stavu - 0:1.

Ve třetí třetině byla aktivnější Energie, ale žádný ze střeleckých pokusů za Furchovými zády neskončil. Chvíli na to zkoušel Furchovo pozornost Jiří Černoch, jeho střela z backhandu však neměla takovou razanci, aby překvapila hostujícího brankaře. Energetici né a né střelecké trápení prolomit. Nejprve nahození Janise Jakse skončilo těsně vedle pravé tyčky, následně tváří v tvář Dominiku Furchovi ujížděl Dávid Gríger, ani ten neuspěl. Energie se hnala za vyrovnáním. Ihned po buly pálil Šalda, jeho pokus skončil v lapačce Furcha. Poté pálil Arttu Ilomäki, Dominik Furch jeho ránu vytěsnil levým betonem do rohu obranného pásma. Minutu a půl před koncem po nahození Janise Jakse zazněla za Furchem tyčka. Při závěrečné hře bez brankaře na konečných 0:2 upravil Tomáš Fořt

Ohlasy trenérů

Pavel Patera (HC Energie Karlovy Vary): Myslím, že jsme do utkání vstoupili dobře, byl tam tlak, byly tam šance. Z toho tlaku jsme si vypracovali přesilovky, ale bohužel ty nám zatím nejdou. Ve druhé třetině jsme tahali za kratší konec, ale zase jsme odehráli dobře oslabení, takže jsme měli šanci do třetí třetiny. Bohužel ta střelecká produktivita není taková, jakou bychom si přáli. Klukům nemůžeme nic vyčíst, šli do toho po hlavě, ale musíme se do té brány tlačit ještě víc, abychom dali konečně gól.

Martin Slánský (BK Mladá Boleslav): Z naší strany to nebyl nejkrásnější výkon, který jsme podali, ale musím dát kredit našim hráčům, kteří v první třetině, kdy jsme měli 7 minut oslabení, tak se nám je podařilo ubránit a pak jsem až do konce třetí třetiny udrželi bezbrankový stav. Tyto tři body jsou pro nás cenné a důležité.

Související články

Preview k zápasu | čt 19.9.2024

Poprvé doma! Energie přivítá Mladou Boleslav