HC Energie Karlovy Vary

Tréninky jsou jiné, zakončení pořád špatné, hodnotí Procházka. Fanoušci byli skvělí

Za Energii letos naskočil do ostrého zápasu poprvé, fanoušci se na něj těšili a spoluhráči doufal ve střeleckou pomoc poté, co v první lize nasázel hattrick Zlínu. Ani Ondřej Procházka ale nedokázal protrhnout karlovarské střelecké neštěstí a energetici i ve druhém zápase vyšli střelecky naprázdno.

Ondro, první letošní ostrý zápas za Energii, jak se dá zhodnotit?
Těžké hodnotit, hra 5 na 5 nebyla špatná, tlačili jsme, chvílemi jsme měli navrch. Přesilovky nás ale potopily, když jsme je neproměnili a nedali gól. Oni ho dali a tak vyhráli.

Dají se najít rozdíly proti středečnímu zápasu, nebo tam stejné chyby, potažmo problémy?
Těžko říct, středeční zápas jsem neviděl. Co vím, tak šance tam byly, stejně jako dnes, bohužel jsme prostě neproduktivní a v tom je ten háček.

Produktivita je opravdu špatná a to i v přesilovkách, které nás trápily v loňské sezoně. Jak se to dívat letos, jiný trenérský štáb, jiné tréninky…
Tréninky určitě jsou jiné. Je to zaměřené na zakončení, na bruslení, pak hlavně na systém, který se snažíme dodržovat i při té hře. Zakončení ale není a musíme se na něj víc zaměřit a při hře se na něj soustředit. Musíme proměňovat šance, které máme.

Nemělo to zakončení stát na vaší straně, když jste se rozstřílel hattrickem za Sokolov pro Zlínu?
Kluci mi to říkali, ať jim pomůžu, ale bohužel. Dostali jsme se do šancí, ale Furch byl dobrej a pochytal všechny střely. Měli jsme i smůlu, padla tam tyčka. Do dalšího zápasu musíme jít se vztyčenou hlavou. Tohle se stává, není všem dnům konec. Je začátek sezony a ještě 50 zápasů před sebou.

Vás konkrétně si fanoušci všude na sociálních sítích žádali a ptali se, proč nejste v A-týmu. Jaká je tedy odpověď na přesun do Sokolova?
Rozhodnutí trenérů. Nevím, co víc k tomu říct, prostě se tak trenéři rozhodli, já jsem nic nenamítal.

Tréninky jinak absolvujete normálně v A-týmu?
Teď momentálně ano. Předtím jsem byl asi dva týdny v Sokolově.

Nakoplo vás to aspoň po psychické stránce?
Určitě. Uvědomil jsem si spoustu věcí, na čem zabrat. Přišel jsem na jiné myšlenky a ty dva zápasy, co jsem v Sokolově měl, mi zvedly sebevědomí. Přišel jsem sem se vztyčenou hlavou.

Fanoušci se ptali na vás, tak se zeptám i obráceně. Prakticky díky ohlasům vás hráčů se předělal kotel na sektor na stání, je to na atmosféře znát?
Určitě, bylo to znát a bylo je slyšet celý zápas. Je super, že chodí a fandí. Ať jich na nás chodí co nejvíc.

V neděli vás čeká Sparta, která v době tohoto rozhovoru aktuálně prohrává s Kladnem. Určitě si v neděli budou chtít zlepšit chuť…
Jestli prohráli, tak budou chtít vyhrát. Budou hrát doma, ale my musíme hrát pořád tak, jak jsme končili třetí třetinu, kdy jsme je pomalu nepustili z pásma. Pak věřím, že tam můžeme uhrát body.

Související články

Preview k zápasu | čt 19.9.2024

Poprvé doma! Energie přivítá Mladou Boleslav