HC Energie Karlovy Vary

Poprvé doma! Energie přivítá Mladou Boleslav

Již v pátek se fanoušci karlovarské Energie dočkají. Jejich svěřenci si totiž odbydou extraligovou premiéru na svém ledě. Ve zbrusu nových dresech nastoupí proti Mladé Boleslavi, se kterou se již dvakrát střetli v přípravném období. Utkání startuje v 18:00 a jste na něj srdečně zvání.
Kde utkání sledovat:
Online přenos
| O2 TV
Vstupenky

Informace pro fanoušky

Vstupenky a parkování

Vstupenky na páteční utkání s Mladou Boleslaví jsou stále v prodeji. Zakoupit je můžete v mobilní aplikaci Energie, online na vstupenky.hokejkv.cz, nebo osobně na pokladnách KV Areny, které budou v pátek otevřeny od 16:30.

S ohledem na probíhající přestavbu areálu OC Varyáda je počet parkovacích míst u nedalekého obchodního centra omezen. Fanouškům tak doporučujeme využít k přepravě na stadion hromadnou dopravu, případně zaparkovat své vozidlo na jednom z doporučených míst. Užitečné informace naleznete v našem článku.

Speciality doprovodného programu

16:00 Uvítání hráčů fanoušky HC Energie do nové sezony (před vstupem V1 KV Areny)
16:20 Slavnostní křest domácího dresu HC Energie
16:30 Otevření prodejny Bauer Shop
16:40 Start Fanzóny
před zápasem Vystoupení rappera Yzomandiase

Fanzóna a doprovodný program

I v nové sezoně se fanoušci mohou těšit na naši Fanzónu a v ní několik novinek. Především pak ji najdete s ohledem na příznivou předpověď počasí mezi oběma halami v prostorách u fanshopu.

Těšit se můžete na tradiční venkovní hokejové hřiště, Stiga a Air Hockey, ale také nové dovednostní stanoviště od našeho partnera Bauer.

Občerstvit se pak můžete u stánků řady z našich partnerů.

O první pauze předvede své vozy na ledové ploše Manfred Schöner, dlouholetý oficiální partner klubu, ve druhé přestávce se můžete těšit na taneční vystoupení skupiny One Crew.

O soupeři

Loňská sezóna nebyla z pohledu Mladé Boleslavi vůbec úspěšná. Nebýt nevídané krize Kladna v poslední čtvrtině soutěže, asi by to skončilo baráží. Té se nakonec svěřenci trenéra Richarda Krále vyhnuli, rozhodně ale nemohli oslavovat. I proto se po sezóně pakovalo hned deset hráčů. Přišel nový sportovní manažer Tomáš Vlasák, jenž má jediný úkol – vrátit Bruslaře do klidných vod.

I počet příchozích hráčů byl výrazný, přišla i z zvučná jména. Jednoznačně největší posilou je zkušený brankář Dominik Furch, který přišel z brněnské Komety. Důraz do obrany by měl přinést exkarlovarský Tomáš Havlín. Největší průvan přišel ale v útočných řadách. Z Vítkovic přetáhla Boleslav produktivního Dominika Lakatoše, z brněnské Komety zase Steva Mosese. Z pražské Sparty dorazil poctivý Jan Buchtele, z Plzně zase Aleksi Rekonen. Další extraligovou šanci pak po gólově vydařené sezóně v prvoligovém Prostějově dostává Zdeněk Doležal. Ze Švýcarského SC Rapperswil zase dorazil centr Petr Čajka. Těsně před startem soutěže ještě boleslavské vedení oznámilo finského křídelníka Juliuse Junttilu. Nevysoký útočník přichází zatím na zkoušku s možností prodloužení do konce sezóny.

V přípravném období sehráli Bruslaři sedm duelů s úspěšností čtyř výher a třech porážek. Před pátečním duelem na ledě karlovarské Energie je může těšit fakt, že s Karlovými Vary už v přípravě dvakrát hráli a pokaždé se radovali z vítězství. Naopak pro svěřence trenéra Patery bude velkou motivací zvítězit a získat do tabulky první tři body.

Z kabiny Energie

Výsledek loňské sezony měl za následek zemětřesení nejen v kabině, ale i v realizačním týmu. Ten prošel kompletní obměnou a energetiky v nové sezoně povede hned trio legendárních hokejistů. Trenéry týmu jsou olympijští vítězové z Nagana Pavel Patera a David Moravec. O trénink brankářů se bude starat Lukáš Mensator, který patří mezi karlovarské ikony. Novým sportovním ředitelem Energie je Jiří Kalous.

Co se týče změn v kádru, tak ty byly opravdu rozsáhlé. Energii opustili obránci Lukáš Pulpán, Garret McFadden, Matěj Stříteský, Tomáš Havlín, Joona Huttula a Tomáš Bartejs. Další starty v útoku nepřidají Jan Hladonik, Iikka Kangasniemi, Tomáš Rachůnek, Roman Přikryl, Jan Bernovský a Lukas Zetterberg.

Zajímavý je pohled na posily, které přišly nejen z tuzemska, ale i ze zahraničí. Těmi zahraničními jsou útočníci Eirik Salsten, Arttu Ilomäki a obránci Tarmo Reunanen, Janis Jaks a Robert Mamčics. Z našich luhů a hájů pak pocházejí obránci Radim Šalda, Adam Rulík a útočník Jan Kern. Nový realizační tým kromě zkušeností a důrazu sází i na dravost mládí. To by do kabiny měli přinést obránce David Moravec a útočníci Robin Sapoušek, Ľubomír Kupčo, Jan Šír, Otakar Šik a benjamínek týmu Vojtěch Čihař.

Úvodní utkání na českobudějovickém ledě neodehrála Energie špatně. Svého soupeře dokonce přestřílela. Celkem vyslala na branku Milana Kloučka pětatřicet střel, ani jedna ale bohužel za výborně chytajícího gólmana neprošla. Rozhodně je ale na čem stavět. Zapracovat musí energetici zejména na koncovce a přesilových hrách, které budou i v letošní sezóně klíčovou disciplínou.

„Do půlky zápasu jsme byli vyrovnaným soupeřem. Před prvním gólem Budějovic jsme měli takové momentum, kdy jsme byli lepší a zápas jsme mohli překlopit na naší stranu, což se bohužel nepovedlo. Motor dal úvodní gól, pak výborně sehrál přesilovku při gólu na 2:0. Ve třetí třetině už jsme tolik šancí neměli a Budějovice zaslouženě vyhrály.“ zhodnotil středeční duel nový hlavní kouč Energie. Ten zažije v pátek svou premiéru na domácí scéně. A hned proti Mladé Boleslavi, ve které v minulosti působil a kde de facto započal svou trenérskou dráhu.

Pozitiva v prvním duelu našel i útočník Vít Jiskra, který v pozápasovém rozhovoru litoval neproměněných šancí. „Hodnotí se mi to těžko. Prohráli jsme 0:3, ale myslím si, že to byl vyrovnaný zápas a my jsme šancí na to vstřelit gól měli dost. Bohužel nám to tam dnes nepadlo a doufáme, že příště to bude lepší.“

O soupeři s trenérem Davidem Moravcem

Davide, jak se připravujete na Mladou Boleslav?
Hráli jsme s Boleslaví dvakrát v přípravě. Je to velmi agresivní a bruslivý soupeř s dobrými přesilovkami. My ale musíme hrát hlavně svoji hru, daleko více se tlačit do branky a proměňovat šance.

Právě slabá produktivita vás stála středeční zápas, souhlasíte?
Měli jsme podle statistik i našich vizuálních odhadů hodně šancí. Ale na šance se nehraje, hraje se na góly. To, že se do šancí dostáváme, je ale samozřejmě dobrá zpráva pro nás pro všechny. Ono to tam padat začne, my klukům věříme. S každou dobrou akcí, šancí, s každým gólem, se zvedá sebevědomí a na tom chceme stavět.

V pátek vás čeká domácí premiéra. Jak se na zápas těšíte?
Já se těším na každý zápas. Tím, že půjde o první domácí to je více emočně nabité. Takže já se těším velmi.

Související články