HC Energie Karlovy Vary

#varyvrepre: Podlipnik na domácím turnaji zlatý, šest energetiků v mládežnických týmech

Velice úspěšnou reprezentační pauzu prožil karlovarský hokej, hned sedm energetiků navléklo národní barvy! Matic Podlipnik odcestoval se seniorským výběrem do domovského Slovinska, za devatenáctku bojovali Otakar Šik a František Klejna, osmnáctku reprezentovali David Tureček a Adam Křemen, v týmu do 17 let se představil Jan Bednář a v dresu U16 hrál Alexandr Remeš. S výjimkou obránce A-týmu a dvou zástupců v týmu do devatenácti let však všichni ostatní museli skousnout hořkost posledního místa.

Podlipnik volá domů! Karlovarský zadák zpět ve Slovinsku

Série turnajů Euro Ice Hockey Challenge, což je obdoba Euro Hockey Tour pro týmy mimo evropskou elitní čtyřku, se v uplynulém týdnu rozdělila do tří akcí v Korei, Rakousku a Slovinsku. Právě do svého domovského Slovinska odcestoval i Matic Podlipnik, kterého jeho země povolala do národního týmu. A šestadvacetiletý bek se na západ Čech vrací se zářivým úsměvem na tváři, Slovinci totiž v každém utkání vybojovali alespoň bod a díky dvěma výhrám ze tří zápasů končí v domácím turnaji první! V Bledu reprezentoval Slovinsko i obránce Sabahudin Kovačevič, který aktuálně hostuje v Mladé Boleslavi.

Slovinsko - Maďarsko 4:1
Slovinsko - Itálie 2:1
Slovinsko - Bělorusko 2:3p

Flek před švédskými hrami na kempu

Krátce před švédskými hokejovými hrami uspořádal hlavní trenér seniorské reprezentace Miloš Říha přípravný kemp, na který pozval i karlovarského ostrostřelce nejvyšší úrovně Jakuba Fleka. Zelenobílá raketa se však nakonec do užšího výběru nedostala a na svou premiéru v reprezentačním dresu si bude muset ještě chvilku počkat. Mezi náhradníky původně figuroval i další karlovarský útočník Ondřej Beránek, ten však kvůli zranění další reprezentační starty zapsat nemohl.

Šik a Klejna vezou z Turku stříbro

Druhý medailový úspěch si připsali i útočník Otakar Šik a obránce František Klejna, kteří s českým národním týmem do devatenácti let odcestovali k turnaji pěti týmů do finského Turku. I přes vlažný start v podobě jen jednoho bodu získaného ve dvou duelech dokázali hokejisté se lvem na hrudi vyhrát v dalších dvou utkáních a díky tomu obsadili druhou příčku za výběrem Tre Kronor. Zejména Šikovi se turnaj nadmíru povedl, během čtyř zápasů totiž dokázal nasbírat tři asistence a nadále je letos nejproduktivnějším hráčem do 19 letech v reprezentačním dresu.

Finsko U19 - Česko U19 4:3p (Šik 0+1, Klejna 0+0)
Švédsko U19 - Česko U19 5:3 (Šik 0+0, Klejna 0+1)
Švýcarsko U19 - Česko U19 3:4 (Šik 0+2, Klejna 0+0)
Česko U19 - Německo U19 3:2 (Šik 0+0, Klejna 0+0)

Osmnáctce k medaili nepomohli ani Tureček a Křemen

Do místa, kde se před pěti lety konaly zimní olympijské hry, vyrazil výběr nejlepších českých hokejistů pod osmnáct let a s nimi také bek David Tureček a forvard Adam Křemen. Češi do turnaje pěti vstoupili úspěšně, když v prvním zápase přehráli Finsko, jenže od té doby už znovu na body nedosáhli a nepomohla jim ani milimetrově přesná rána Davida Turečka proti USA. V Soči tak hokejisté ze srdce Evropy obsadili až poslední páté místo.

Finsko U18 - Česko U18 3:6 (Tureček 0+0, Křemen 0+0)
Rusko U18 - Česko U18 5:1 (Tureček 0+0, Křemen 0+0)
Švédsko U18 - Česko U18 4:3 (Tureček 0+0)
Česko U18 - USA U18 2:8 (Tureček 1+0, Křemen 0+0)

Bednář přes noc ze Švédska do Bosny

Velmi hektický týden prožívá talentovaný gólman Energie Jan Bednář. Nejprve odletěl se sedmnáctkou Česka do švédského Tranas, kde během pěti dnů odchytal dvě z celkem čtyř utkání, hned po skončení turnaje se však musel sbalit a okamžitě odletět do Sarajeva, kde na český tým čeká skupinová část Evropského olympijského festivalu mládeže. Mladý energetik jistě doufá, že tam se bude národnímu výběru dařit lépe, ve Švédsku totiž bez jediné výhry skončil až na posledním místě.

Česko U17 - Rusko U17 1:4
Finsko U17 - Česko U17 6:3 (Bednář - 59 minut, 5 IG)
Česko U17 - USA U17 0:3 (Bednář - 60 minut, 3 IG)
Švédsko U17 - Česko U17 4:1

Remeš ve Finsku třikrát bez bodu

Ani hokejistům do šestnácti let se nepodařilo odlepit ode dna turnajové tabulky, ve finském Mikkeli dokázali ve třech utkáních vybojovat jen dva body. Po úvodní prohře s domácím týmem Suomi sice ve třináctigólové přestřelce nakonec v prodloužení udolali Švédy, v závěru turnaje čtyř ale bylo nad síly českých mladíků Rusko a to rozhodlo o konečné podobě pořadí akce. Všechny tři zápasy odehrál v národních barvách i karlovarský Alexandr Remeš, své letošní tříbodové reprezentační konto ale o další zářez neobohatil.

Finsko U16 - Česko U16 3:1 (Remeš - 0+0)
Česko U16 - Švédsko U16 7:6p (Remeš - 0+0)
Rusko U16 - Česko U16 3:2 (Remeš - 0+0)