HC Energie Karlovy Vary

Ondřej Beránek energetikem až do roku 2022!

Veledůležitý podpis hlásí sportovní vedení karlovarské Energie. Novou prodlouženou smlouvu totiž na západě Čech podepsal reprezentační útočník Ondřej Beránek, který by tak měl bílozelený dres oblékat až do konce dubna 2022!

Původní kontrakt čtyřiadvacetiletého útočníka měl přitom vypršet v dubnu příštího roku, vedení klubu se však již s předstihem podařilo působení zarputilého bojovníka a jednoho z klíčových hráčů týmu prodloužit o minimálně další jednu sezonu. Beránek by tak měl dres Energie oblékat až do konce dubna 2022.

„Jsme velice rádi, že se jsme se domluvili na dalším prodloužením smlouvy. Ondřej Beránek se stal jedním ze symbolů týmu a jeho mladší generace, která už přebírá otěže a tvoří kostru mužstva. Věříme, že je to i dobrý signál pro naše fanoušky,“ hodnotí nejčerstvější podpis hlavní trenér a sportovní manažer Energie Martin Pešout.

Ondřej Beránek
útočník
Z 49
G 16
A 9
B 25

Beránek má za sebou dosud nejlepší extraligovou sezonu, když v ročníku 2019-20 ve 49 zápasech nasbíral 25 bodů (16+9), se šestnácti brankami byl navíc druhým nejlepším karlovarským střelcem za Tomášem Rachůnkem. Důrazný forvard vyniká velkou bojovností a tvrdostí, důkazem jest 45 hitů v loňské sezoně a suverénní prvenství v této statistice v rámci karlovarského týmu.

Odchovanec havlíčkobrodského hokeje zahájí v Karlových Varech letos už devátou sezonu. Do lázeňského města přišel už před ročníkem 2012-13 do dorostu a přes juniorskou MHL se postupně propracoval až do A-mužstva Energie poté, co zkušenosti v dospělém hokeji sbíral také během prvoligových štací v Jihlavě nebo Kadani. V dresu Západočechů nastoupil Beránek již do 183 soutěžních duelů s výtečnou statistikou 57 branek a 37 asistencí.

V sezoně 2018-19 si mladý útočník poprvé vybojoval pozvánku do národního týmu, jehož pevnou součástí zůstává i nadále. V reprezentaci odehrál již 11 duelů s bilancí jednoho gólu a jedné nahrávky.


Statistiky Ondřeje Beránka