HC Energie Karlovy Vary

Gól v extralize? Neskutečné! Mrzí mě ale prohra, říká mladíček Kulich

Před měsícem se poprvé trefil za Áčko v přípravě proti Spartě, ve třetím extraligovém kole proti Liberci přidal premiérovou trefu v nejvyšší soutěži. Sedmnáctiletý Jiří Kulich by jej ale možná raději vyměnil za týmový úspěch, jeho Energie totiž nestačila na Liberec.

V extralize debutoval v 16 letech v polovině února na Spartě, o sedm měsíců a jedenáct utkání později se dočkal i premiérové trefy v nejvyšší soutěži. V úvodní třetině třetího zápasu Energie v sezoně proti Liberci vyrovnával na 1:1.

„Je to hrozně hezké dát gól v extralize, neskutečný pocit. Mrzí mě ale ta prohra,“ litoval mladý útočník toho, že jeho trefa nepřinesla týmu body.

Kulich od svého příchodu dostává čím dál víc prostoru. Nejprve sbíral zkušenosti po minutách v závěru loňské sezony, už v přípravě ho ale trenér Pešout zařadil na centr druhé formace a sedmnáctiletý útočník tuhle pozici neopustil ani se startem Tipsport extraligy.

„Jsem hrozně moc rád, že dostávám od trenérů takovou důvěru v takovém věku i v sezoně, která nebude jednoduchá. Moc si toho vážím,“ děkoval na dálku.

Pro odchovance severočeského hokeje ale nebyl start v Tipsport extralize ničím novým. Jak už jsme zmínili, první minuty sbíral už na konci loňské sezony, která byla nesestupová a odehrála se převážně bez diváků. Jak vnímá rozdíl oproti letošnímu ročníku?

„Diváky vždy vnímáte. Když nebyli na stadionu, tak to bylo hodně zvláštní. Když tam jsou, tak Vám hodně pomáhají,“ pochvaluje si aktuální atmosféru napříč českými hokejovými stadiony.

Fanoušci tak mohou sledovat jeho výkony naživo, premiérovou trefu Kulicha v extralize tak mohli vidět i jeho nejbližší, kteří se do KV Areny v úterý vypravili.

„Byli tu rodiče, taťka s mamkou, brácha se koukal doma. Věřím, že mají určitě radost,“ uzavírá rozhovor.

Související články

Rozhovor | út 14.9.2021

Hanousek: Šancí jsme měli dost