HC Energie Karlovy Vary

Áčko? Neváhal jsem ani minutu, říká Vojtěch Šik

Po skončení kariéry na vrcholové úrovni se Vojtěch Šik od hokeje nevzdálil. Působil jako kondiční trenér u karlovarské mládeže a také jako dovednostní kouč. V průběhu loňského ročníku se po návratu ze Sokolova přesunul na střídačku Energie jakožto asistent hlavního trenéra. Zároveň promluvil o svých zálibách a chovu slepic.

Vojtěchu, k A-týmu jste se připojil v průběhu sezony. Jak se zrodil váš přesun?
Jednoho večera mi volal Václav Skuhravý s nabídkou angažmá u A-týmu, když skončil Jakub Grof. Nepřemýšlel jsem ani minutu a řekl jednou velké ano.

Jak fungovala spolupráce s hlavním trenérem Davidem Brukem? A jak jste měli rozdělenou práci?
S Davidem jsme se znali z několika akcí českého národního týmu U20, kde jsem zaskakoval jako kondiční trenér, tudíž jsem trochu vědět do čeho jdu a s kým budu spolupracovat. Přesně jsme si vytyčili, kdo bude mít jaké kompetence. V první fázi po mém příchodu jsem měl na starost nějaké části tréninků, byl jsem k ruce kondičnímu trenérovi, připravoval jsem videa na soupeře a ukázky z naší hry. Pak mi přibyla ještě oslabení. Naše spolupráce fungovala na výbornou.

Dalo by se říct, že vzhledem k průběhu celé sezony jste s výsledkem vlastně spokojeni?
V sezoně byly dobré i špatné časy. Převažovaly ale ty dobré, zejména v závěru základní části, která se nám velice vydařila. Jen je škoda, že se nám nepodařilo uhrát obě domácí utkání v předkole play-off s Olomoucí. Spokojení jsme a zároveň víme, na čem je potřeba zapracovat do sezony příští.

Celý rozhovor najdete na webu karlovarského deníku ZDE