HC Energie Karlovy Vary

Karlovarští junioři zahájili letní přípravu

Suchá příprava na novou sezonu začala také karlovarským juniorům. Mladí energetici trénují pod dohledem kondičního trenéra Vojtěcha Šika, hlavního trenéra Václava Eismanna a asistenta Miroslava Táborského.

K poctivé přípravě na nadcházející juniorský ročník využívají kvůli počasí zatím především vnitřní prostory KV Areny, čili posilovnu a tělocvičnu. Trenér Václav Eismann má aktuálně k dispozici skupinu třiadvaceti hráčů.

„Čeká nás více než osm týdnů přípravy. Myslím, že jak my, tak hráči jsme se na to těšili. Ta pauza byla dlouhá,“ říká na úvod hlavní lodivod karlovarských juniorů.

Suchá příprava nejstarší mládežnické kategorie Energie bude trénovat od 11. května – 15. července. Přibližně v polovině přípravného období by měl tým vyjet na soustředění.

Z důvodu aktuální situace zapříčiněné koronavirovou pandemií se na startu přípravy nehlásili trenérům slovenští hokejisté. „Nechali jsme hráče slovenské národnosti na Slovensku z důvodu té situace, která by tu pro ně byla velice komplikovaná. Nechtěli jsme je vystavovat tomu, že by při případném návratu museli do karantény. Proto jsme se s nimi domluvili na individuálním plánu, ti hráči navíc mohou ve své domovině na led, což my nemůžeme,“ líčí Eismann.

Trenérskému štábu rovněž chybí devět hráčů juniorského věku, kteří v těchto dnech trénují s A-týmem.

Během karantény bylo juniorské mužstvo s hlavním koučem v kontaktu. „Volali jsme si a byli jsme v kontaktu přes WhatsApp skupinu, kam hráči posílali screeny svých výkonů v tréninkovém plánu, který dostávali.“

Sám Václav Eismann vyplňoval pauzu velmi produktivně. „Snažil jsem se ji vyplňovat lehce aktivně sám pro sebe, když jsem si šel občas zaběhat, ale už ve velice seniorském režimu. Co se týče hokeje, díval jsem se zpětně na nějaké záznamy našich utkání,“ vypráví trenér reprezentační sedmnáctky.

Soupiska juniorů pro letní přípravu

Brankáři: Štěpán Maleček, Matěj Kubát
Obránci: Václav Stejskal, Vít Benda, Vojtěch Cestr, Filip Patzelt, Matěj Sviták, Vladislav Pohanka, Kryštof Bulka, Patrik Hohl, Petr Houdek, Filip Rajzík, Jakub Vogel.
Útočníci: Marek Konášek, Jan Korčmaroš, Sebastian Seidler, Jan Botoš, Róbert Bačo, Lukáš März, Alexandr Remeš, Ondřej Príhoda, Lubomír Kupčo, Matěj Skuhravý, Dominik Rymon.

* s A-týmem se připravují Adam Horák, Patrik Hamrla, David Tureček, Vít Jiskra, Tomáš Křehlík, Adam Křemen, David Novotný, Petr Rozhon, Lukáš Adámek
** Róbert Bačo a Lubomír Kupčo zůstávají na Slovensku

Fotogalerie