HC Energie Karlovy Vary

Do zápasů na Jarním turnaji už naskočili i čtvrťáci a páťáci

První červnovou sobotu vyrazili směr Chomutov karlovarští čtvrťáci a páťáci, aby si i oni změřili síly v Jarní lize, který v rámci projektu Piráti Development pořádá klub Piráti Chomutov. Jako první na led vyjeli páťáci, kteří odehráli pět zápasů a obsadili po svém prvním turnajovém dni čtvrté místo. Odpoledne patřilo čtvrťákům, kteří pod vedením nového trenéra Ondřeje Kuchaře vybojovali páté místo.

Ani páťáci se nenechali zahanbit, a i když na ledě stáli naposledy před pár měsíci, tak svým soupeřům statečně vzdorovali a odehráli vyrovnané zápasy i s týmy, které i v tomto období mají možnost tréninků na ledě. Jediným týmem, který je zaskočil, byly Louny. „S týmem Loun ročníku 2013 jsme v tomto utkání hráli poprvé,“ říká trenér páťáků Ondřej Leština a souhlasí s tím, že se poznatky z tohoto zápasu budou hodit do dalších vzájemných duelů. Ostatně pro jeho svěřence to byly první zápasy v kategorii U11.

Vyjet znovu na led a do zápasů potěšilo nejen hráče, ale i trenérský tým „Bylo to super. Krásné zpestření přípravného období,“ usmívá se Ondřej Leština a pokračuje. „Na to, že jsme nebyli na ledě tři měsíce a hráli jsme proti týmům, které normálně mají přípravné období kombinovaně na ledě i na suchu, tak jsme to odehráli velmi dobře. Bylo to pro mě překvapení. Ale pořád je hodně věcí na kterých musíme pracovat. Hlavně na fyzičce, na které pracujeme i teď v přípravě.“

V pěti zápasech, které mladí energetici odehráli, se střelecky prosadili Tobiáš Kocián, který skóroval třikrát, pod tři góly se podepsal Pavel Vorel a dva z nich vstřelil hned v úvodním zápase. Po jedné brance si připsali Sebastián Pazdera a Jan Civín. Další zápasy Jarního turnaje páťáky čekají 24. června.

Sobota 3. června 2023 - kategorie U11

HC Energie Karlovy Vary – ESV Chemnitz 2:1
HC Energie Karlovy Vary – Pilsen Wolves 0:1
HC Slovan Louny – HC Energie Karlovy Vary 5:0
HC Energie Karlovy Vary – ETC Crimmitschau 3:4
HC Energie Karlovy Vary – Piráti Chomutov 3:2

Tabulka kategorie U11

1. ETC Crimmitschau 8 bodů skóre 21:7
2. Pilsen Wolves 8 bodů skóre 13:4
3. HC Slovan Louny 8 bodů skóre 12:8
4. HC Energie Karlovy Vary 4 body skóre 8:13
5. ESV Chemnitz 2 body skóre 7:14
6. Piráti Chomutov 0 bodů skóre 6:21

Hráči kategorie U10 mají za sebou dvě premiéry. Poprvé totiž nastoupili do zápasů za tuto kategorii a navíc pod vedením nového trenéra. Tím je Ondřej Kuchař, pro kterého byl turnaj speciální tím, že poprvé stál na střídačce za mladými Energetiky. „První turnaj? Bylo to super, moc jsem si to užil. Já si užívám každý zápas, když jsem s klukama na střídačce. Emočně to prožívám, jásám, jsem smutný, zároveň občas trošku zvýším hlas. Snažím se těm dětem spíše radit než je kárat,“ usmívá se nový kouč čtvrťáků a přidává hodnocení zápasů, které jeho svěřenci odehráli na Jarním turnaji.

„Dva zápasy jsme vyhráli a tři jsme prohráli. Velké rozdíly byly v zápasech s týmy Pilsen Wolves a Piráti Chomutov. Potom jsme hráli vyrovnané zápasy. Jeden jsme prohráli 2:3 a pak jsme dva vyhráli. V utkání s týmem Crimmitschau dala Bára Vendlbergerová šťastnou a vlastně vítěznou branku. Musím pochválit a vyzdvihnout výkon našeho brankáře Bruna Tkáče, který chytal výborně a bez něj bychom možná ani ty dva zápasy nevyhráli. Vyrovnané utkání jsme odehráli s týmem Loun, kde jsme byli o chlup lepší a vyhráli jsme 4:3. Nejvíc gólů v dnešních zápasech dali Matěj Kloz, Oliver Zikmund a Radek Potopalský.“

„V utkání s týmem Pilsen Wolves jsme bohužel prohráli 0:6. Nedali jsme jim ani gól,“ hodnotí trenér čtvrťáků další utkání. Tento zápas byl pro Ondřeje Kuchaře navíc trochu specifický, neboť v klubu Pilsen Wolves působil před příchodem do Energie a jaké to pro něj bylo? „Mírná rivalitka tam byla cítit, ale určitě ne z mé strany. Já jsem si to chtěl užít a okouknout kluky z Vlčáků, kam se posunuli. Většina kluků, co za ně dnes hráli, byla nových. Z těch, které jsem trénoval, tam byli asi jenom čtyři.“

„Zpočátku jsme hráli vyrovnaně i s Chomutovem, ale od stavu 1:1 převzali iniciativu a my jsme ani pomalu nevystřelili na bránu. Byl to náš poslední zápas a bylo vidět, že už to bylo dlouhé a tým je unavený.“ Uzavírá své hodnocení Ondřej Kuchař a přidává chválu svých svěřenců.

„Klobouk dolů před klukama za to, jak hráli, když byli takovou dobu bez ledu. Vlastně už i v tom prvním utkání to zvládli a hráli jsme s týmem Chemnitz vyrovnaně až do poslední minuty, kdy jsme dostali gól na 2:3 a navíc ti hráči byli o hlavu větší jak my,“ usmívá se Ondřej Kuchař a dodává. „Byl jsem překvapený, jak to kluci zvládli. Na Pirátech a na Vlčácích bylo vidět, že ty tréninky mají.“ Další utkání čtvrťáci odehrají 24. června.

Sobota 3. června 2023 - kategorie U10

HC Energie Karlovy Vary – ESV Chemnitz 2:3
HC Energie Karlovy Vary – Pilsen Wolves 0:6
HC Slovan Louny – HC Energie Karlovy Vary 3:4
HC Energie Karlovy Vary – ETC Crimmitschau 1:0
HC Energie Karlovy Vary – Piráti Chomutov 1:9

Tabulka kategorie U10

1. Pilsen Wolves 10 bodů skóre 30:8
2. Piráti Chomutov 7 bodů skóre 26:16
3. HC Slovan Louny 4 body skóre 17:23
4. ESV Chemnitz 4 body skóre 14:19
5. HC Energie Karlovy Vary 4 body skóre 6:21
6. ETC Crimmitschau 1 bod skóre 9:12