HC Energie Karlovy Vary

František Skladaný: ”Už jsem čekal, kdy to tam padne.”

K a r l o v y V a r y - Energie po prohře 1:0 ve Vítkovicích opět bodovala. U vítězství nad Rabatem Kladno po samostatných nájezdech byl přítomen i František Skladaný, který se po sérii kvalitníćh výkonů konečně dočkal své premiérové branky v dresu Karlových Varů. Na první dojmy po zápase jsme se zeptali i obránce s tvrdou střelou Ondřeje Němce, jenž si za gól a nahrávku připsal dva kanadské body.
Hokejový čas Radia Dragon - ohlasy Zdeňka Venery a Michala Dvořáka.
Vítězství až po samostatných nájezdech a celé utkání nejdříve zhodnotil slovenský útočník ve službách Energie, František Skladaný. “Věděli jsme před zápasem, že to nebude jednoduché utkání, protože Kladno se poslední tři kola pořádně rozstřílelo. Také kvůli tomu jsme se pořádně soustředili na zápas a myslím, že jsme zahráli kvalitní souboj.“ Když energetici vyhrávali poměrem skóre 3:2, tak to vypadalo, že se Rabat nedokáže vzchopit k poslední brance, která by zajistila vyrovnání. Poté, co ale vyrovnal stav utkání na 3:3 Kalla, směřovalo utkání do prodloužení. Na otázku, zda Energie spoléhala na samostatné nájezdy, kde by se mohla spolehnout na Lukáše Mensatora či na prodloužení, odpovídá slovenský forvard: “Nesmí se spoléhat na nic. Samozřejmě, že jsme věděli, že za sebou máme kvalitního gólmana, a o to lépe se nám hrálo, ale v první řadě jsme si dávali pozor na to, abychom nedostali gól.“ František Skladaný, jak již bylo řečeno, vstřelil první branku v dresu Energie. “Už jsem čekal, kdy to tam padne. Branka padla tak, že to začalo Dvořákem, který to posunul po mantinelu Procházkovi a ten mi to krásně nahodil pěknou přihrávkou a už jsem tam dal jenom hokejku a šlo to do brány“, zhodnotil svoji branku. Dlouhodobě se mužstvu Karlových Varů nedaří hra v početní výhodě. Dnes v nich Energie vstřelila dvě branky, a tak se otázka nabízí sama. Trénovali jste přesilovky nějak speciálně? “Ano, trénovali. Bylo to vidět v těch předcházejících zápasech, že nám to moc nešlo. Věnovali jsme se tomu proto individuálně jako pětka i jako celé mužstvo a jsem rád, že se to konečně podařilo.“

Zkušený karlovarský obránce Ondřej Němec, který svými tvrdými ranami spolu s Josefem Řezníčkem nedává brankářům šanci na úspěch, zhodnotil jako druhý hráč celé utkání. “Začali jsme špatně. Prvních deset minut jsem měli asi respekt z toho, že dali 17 gólů za tři utkání. Vyhráli doma se Zlínem 8:3 a určitě sem nepřijelo mužstvo, které přijelo prohrát. Potom, když jsem dali vyrovnávající gól, tak se to nějak otočilo a možná jsme si zasloužili vyhrát, ale dva body proti takovému soupeři, se kterým budeme hrát asi o play off, jsou hodně dobré.“ Vyrovnávací branku na 1:1 vstřelil právě Ondřej Němec svou typicky tvrdou střelou od modré čáry. “Trenéři nás vždycky nabádají, abychom co nejvíce stříleli při přesilovkách a tam Michal Dvořák výborně clonil před bránou. Orct vůbec nic neviděl, takže to nemusela být ani rána, aby to tam zapadlo a Michal tam odvedl skvělou práci.“ Již mnohokrát zmiňovaná tvrdá střela v podání Ondřeje Němce je opravdu nebezpečná. Na otázku, která určitě zajímá širokou hokejovou veřejnost, jestli měl možnost změřit si její rychlost odpověděl: “Nikdy jsem neměl možnost a bylo by to asi zajímavé, ale není to podstatné. Není důležitá tvrdost střely, ale je důležité trefit bránu. Může být rána jaká chce, ale když netrefíte branku, tak je úplně na nic. Je důležitější trefit bránu, než rozbíjet plexiskla.“ Takže abychom se dozvěděli, kolik že může mít Němcovo střela rychlost, si budeme muset nějaký ten čas ještě počkat. Poslední otázka se týkala utkání na ledě Pardubic, které odehraje Energie v neděli v Duhové aréně. “Vím, že zítra hrají v televizi, takže by mohli být trošku unavenější, než my. Budeme mít o den více volna, takže zkusíme v první třetině na ně trochu víc přitlačit. My nemáme v Pardubicích co ztratit. Jsou velkým favoritem nejenom tohoto utkání, ale celé extraligy, takže my tam můžeme jenom získat,“ uzavírá hodnocení zápasu s Kladnem Ondřej Němec.


František Skladaný



Ondřej Němec

Související články