HC Energie Karlovy Vary

Energii dočasně posílí gólman Salfický, přicházejí dva Kanaďani, Gřegořek přestupuje do Třince

Na pondělním zasedání vedení HC Energie bylo přijato několik opatření, která by měla vést ke zlepšení sportovních výkonů a výsledků A-mužstva klubu. „I přesto, že se vedení HC Energie stále potýká s velmi závažnou situací ohledně rozpočtu, který stále není na sezonu zajištěn, není nám umístění našeho mužstva v extraligové tabulce lhostejné,“ informuje generální manažer karlovarských hokejistů Miroslav Vaněk. „Proto jsme se rozhodli angažovat minimálně pro dnešní zápas v Boleslavi na střídavý start z Litoměřic zkušeného brankáře Dušana Salfického. Do obrany přichází Kanaďan Travis Gawryletz. Do Třince odchází na přestup za velmi zajímavou finanční částku a útočníka Bryana McGregora Petr Gřegořek,“ představuje ve zkratce hlavní změny v týmu. Klub se bude dále snažit získat ještě alespoň jednoho obránce.
Energetici nevstoupili do letošního ročníku extraligy pravou nohou. I přes řadu nadějně rozehraných zápasů dokázali na své konto nastřádat po čtvrtině soutěže pouze 9 bodů. Plány na boj o předkolo play off zatím také hatí zranění brankářské jedničky Mensatora a jeho náhradníka Bendy. Tyto skutečnosti byly základním motivem pro několik opatření, která byla přijata na pondělním zasedání vedení HC Energie.

Na klíčový brankářský post dočasně přichází zkušený Dušan Salfický. Mistr světa z přelomu tisíciletí a někdejší opora Plzně, Sparty a Pardubic míří do Karlových Varů minimálně pro dnešní utkání v Mladé Boleslavi. „Dušan k nám přichází na střídavý start z prvoligových Litoměřic. Najisto jsme domluveni pro úterní zápas s Boleslaví. Předpokládáme, že v utkání nastoupí. Dále budeme jednat s jeho mateřským klubem, kterým je Ústí nad Labem. Naším cílem je, aby nám Dušan Salfický vypomohl po dobu absence Lukáše Mensatora a Marka Bendy. S Ústím budeme o dalším postupu jednat hned ve středu,“ přibližuje GM klubu.

Záda bude extraligovému matadorovi krýt Tomáš Závorka, který se pral se střelci soupeřů v předchozích zápasech a pomohl k bodovým ziskům na Spartě, v Budějovicích a Litvínově. „Tomáš Závorka je dobrý brankář, který dosud sbíral zkušenosti především v 1. lize. Budoucnost má nepochybně ještě před sebou. Nicméně v současné situaci se snažíme na brankářský post zajistit více zkušeností,“ doplňuje Miroslav Vaněk.

Další změny se dotýkají zadních řad týmu. Na přestup odchází do Třince zkušený obránce Petr Gřegořek. Mistr světa z roku 2010 se v průběhu svého angažmá v Karlových Varech herně trochu trápil, navíc jej zlobila poraněná záda. „Za hráče získáváme zajímavou finanční částku a útočníka Bryana McGregora. Bryan je šikovný útočník, který by měl být pro naši ofenzivu posilou. Z financí za přestup Petra Gřegořka se budeme snažit mužstvo v rámci možností posílit,“ sděluje další novinky a hned zveřejňuje jméno nové karlovarské tváře: „Již zítra přistane na ruzyňském letišti kanadský obránce Travis Gawryletz. Jedná se o 25letého a 187 cm vysokého, důrazného, defenzivně laděného obránce, který byl v roce 2004 draftován Philadephií.“ Klub dále jedná o příchodu alespoň jednoho dalšího obránce, přičemž už by mělo jít o hráče z českých nebo slovenských zdrojů.