HC Energie Karlovy Vary

Bod bereme s pokorou, říká Mikúš

Neskutečný zápas odehrála Energie na vítkovickém ledě. Po hororové první třetině, kterou prohrála 0:5 se dokázala vrátit do utkání a nakonec si odváží cenný bod. Lví podíl na tom má i útočník Tomáš Mikúš, který si zapsal jednu asistenci.

Zápas jako na houpačce prožili karlovarští hokejisté ve Vítkovicích. Po nevydařené první třetině pravděpodobně většina fanoušků vypínala přenosy. Nebylo se čemu divit, při skóre 5:0 málokdy nastane zvrat. Chyba, do druhé dvacetiminutovky najela úplně jiná Energie. ,,Už dlouho jsem nezažil takový úvod zápasu, abychom jako mužstvo nastoupili na půl plynu a soupeř dal pět gólů. Začátek byl prostě špatný, k tomu není co víc dodávat nebo se na cokoliv vymlouvat,“ nehledá výmluvy karlovarský šikula.

Přesto nemusí smutnit. Jeho tým totiž ukázal velkou bojovnost a srdce. Kdekdo už by asi byl hlavou v autobuse a chtěl na utkání co nejrychleji zapomenout. Karlovarští se ale v kabině zdravě nabudili a do druhého dějství vyjeli s úplně jiným drajvem. ,,Za stavu 0:5 už nebylo moc co ztratit. Něco jsme si k tomu samozřejmě v šatně i řekli. Trenéři trochu proházeli sestavu a nabádali nás, ať do toho dupneme směrem dopředu a zkusíme dát rychle nějaké góly. I za cenu toho, že třeba nebudeme úplně důslední v defenzivě,“ naznačil Mikúš dění v šatně po hororové první třetině.

Plán vyšel na výbornou. Energetikům se podařilo vstřelit rychlý gól, díky kterému se dostali zpět do zápasu. ,,Měli jsme štěstí, dali nějaké góly a najednou jsme byli zpět v zápase a soupeře měli nadosah. Dostali jsme se díky tomu na koně, což nám dalo psychickou výhodu a nakonec jsme dokázali i vyrovnat. Myslím, že zaslouženě, protože jsme byli od poloviny duelu aktivnější.“

Panuje v karlovarském táboře se ziskem jednoho bodu nakonec spokojenost? Nebo reálně pomýšleli i na ten druhý? ,,Musíme brát bod s pokorou. Vzhledem k vývoji utkání je pro nás zlatý. Po první třetině to s námi nevypadlo dobře a k tomu musíme v celkovém hodnocení prostě přihlédnout. Kromě bodu nás těší, že jsme se jako tým neskutečně semkli a dokázali se vrátit do zápasu. To jednoznačně ukázalo naši vnitřní sílu a charakter,“ dodává slovenský útočník závěrem.

Děkuji za rozhovor.

Související články

Preview k zápasu | út 25.1.2022

Venkovní trip zahájí Energie ve Vítkovicích