HC Energie Karlovy Vary

Mikyska poprvé extraligovým střelcem. Jsem šťastný, v euforii, říká

Byl to zápas, jakých za život moc nezažijete. Energetici po první třetině ve Vítkovicích prohrávali 0:5, přesto ale nakonec vezou z Ostravy hodně cenný, ale vydřený bod. K němu pomohl i svou premiérovou trefou v nejvyšší soutěži obránce Dalimil Mikyska. Dočkal se konečně po 125 zápasech.

Že budou energetici ve středu večer v Ostravar Aréně bodovat, tomu dlouho nic nenasvědčovalo. Po špatné první třetině a ještě na začátku té druhé prohrávali o pět branek. Zdálo se být hotovo.

„Vůbec se nám nepodařil začátek, nevypadalo to vůbec dobře. Po první třetině jsme si řekli, že budeme bojovat. Nechtěli jsme to zavřít, aby to nevypadalo, že se bojíme. Zkusili jsme hru otevřít a vyšlo to,“ popisuje průběh nervydrásajícího zápasu Mikyska.

Karlovaráci se ve druhé třetině zvedli a stáhli manko na jediný gól, ve třetí pak definitivně zrušili vedení soupeře. Postaral se o to v 53. minutě právě mladý obránce, který si ale na svou premiérovou trefu v extralize musel počkat až do 125. zápasu v nejvyšší soutěži.

„Čekání bylo dlouhé, ale díkybohu to tam konečně padlo. V tu chvíli jsem byl šťastný, že jsme vyrovnali, ale i z té první branky. Kluci mi hned gratulovali a byli rádi, že mi to tam konečně padlo, protože už jsem se trápil tři sezony,“ vysvětluje s úlevou, že čekání na první gól je konečně u konce.

Mikyska už pár divokých utkání s Vítkovicemi v karlovarském dresu zažil, nejvíc ale asi vzpomíná na ten, kdy Energie vyrazila do Ostravy s výrazně omlazeným týmem. I tehdy skóre od prvních minut rychle narůstalo v neprospěch hostů. Nebál se tedy podobného výsledku?

„Dneska mi to proběhlo hlavou, když jsme po té první třetině sedli do kabiny. Říkal jsem si, že je to něco podobného jako minule. Díkybohu jsme se ale semkli, začali makat a dotahovali,“ popsal.

Nechybělo však mnoho a energetici mohli z Vítkovic odvézt více než jeden bod. „Moc nás to mrzí. Můžeme být rádi za ten jeden bod a že jsme to ubojovali do prodloužení. Poté už to bylo vabank,“ dodává závěrem.

Související články

Ohlasy k zápasu | st 26.1.2022

Bod bereme s pokorou, říká Mikúš

Preview k zápasu | út 25.1.2022

Venkovní trip zahájí Energie ve Vítkovicích