HC Energie Karlovy Vary

Byli jsme hokejovější, nedáme jim nic zadarmo, hlásí Černoch

Byl blízko vyrovnávacího gólu, o nějž ho připravila až trenérská výzva Mountfieldu. Nakonec musel Jiří Černoch se svými spoluhráči skousnout porážku z úvodního střetnutí v předkole. Karlovarský útočník však velmi optimisticky vyhlíží druhé střetnutí s Hradcem Králové.

Jirko, prohráli jste úvodní zápas série. Jak hodnotíte samotné utkání?
Myslím si, že jsme měli dobrý začátek. Bohužel nám ujeli a dostali se do vedení. Pak nás trochu rozhodil neuznaný gól, přestali jsme hrát svoji hru a inkasovali podruhé. To nás trochu utlumilo. Do hry jsme se vrátili až v polovině zápasu, Hradec jsme přehrávali, oni ale dobře bránili a nám se bohužel nedařilo srovnat.

Vraťme se k tomu neuznanému gólu. Jak vy jste situaci viděl ze svého pohledu?
Dostal jsem od Vojty Poláka perfektní přihrávku a všiml si, že je Martin Kohout „na masce“. Tak jsem rychle vystřelil a spadlo to tam. Vůbec mě nenapadlo, že by tam mohl být nějaký problém. Až na střídačce mi kluci řekli, že tam byl nějaký kontakt v brankovišti. Ze záznamu jsem to zatím neviděl, tak to nechci více hodnotit. Rozhodčí si každopádně mysleli, že to gól není, a bohužel ho neuznali.

Na Hradec jste se chystali dlouhou dobu. Překvapil vás něčím?
Vůbec nás nepřekvapili. Věděli jsme přesně, co budou hrát. Že pokud budeme prohrávat, tak to zavřou a to se potvrdilo. V úterý musíme dát první gól a uvidíme, co předvedou. Myslím si, že jsme hokejovější.

Co jste si řekli před třetí třetinou? Tam jste soupeře skoro nepustili z pásma.
Řekli jsme si, že máme posledních dvacet minut, tak do toho zkusíme šlápnout. Hráli jsme de facto vabank, neměli jsme co ztratit. Ukázali jsme jim, že v úterý po nich půjdeme a nedáme jim nic zadarmo.

Jak moc chybí na ledě kapitán Václav Skuhravý?
Venca chybí ohromně. Je to kvalitní hráč, má bohaté zkušenosti. Naštěstí je s námi na střídačce, takže nám pořád dává nějaké impulzy. Pozitivně nás podporuje, jsem rád, že ho tam máme alespoň v téhle roli.

Prohráli jste bitvu, nikoliv válku. Na co se mohou v úterý karlovarští fanoušci těšit?
Můžou se těšit na maximální bojovnost. My rozhodně nic nebalíme, naopak. Dokud neprohrajeme tři zápasy, tak se budeme rvát. My do toho čtvrtfinále prostě chceme jít!

Nemohla první duel rozhodnout vaše nezkušenost s play-off?
To si úplně nemyslím. Kluci tady před dvěma lety postupovali z první ligy do extraligy, hráli baráž, takže zkušenosti z velkých zápasů rozhodně mají.

Jak těžké je předkolo, když se hraje „pouze“ na tři zápasy?
Je to samozřejmě těžší. Prohrajete jedno utkání a soupeř je vítězství celé série blíž, než při klasickém čtyřzápasovém modelu. Ale je to play-off jako každé jiné, na to se nemůžeme vymlouvat.

Největší problémy vám činila lajna Perret, Klima, Jergl – jak je eliminovat v dalších utkáních?
Asi více přitvrdit a nenechat je rozjet. Byla to jediná lajna, která nás občas dostala pod tlak a něco předvedla, vytvořila. Výborně bruslí, jsou strašně rychlí, takže je prostě nesmíme nechat rozjet.

Děkuji za rozhovor.

Související články

Notes k zápasu | so 7.3.2020

Předkolo v Hradci - průvodce fanouška