HC Energie Karlovy Vary

Předkolo v Hradci - průvodce fanouška

Výsledky posledního kola přisoudily Energii za soupeře do předkola Mountfield HK. Nejméně dvě utkání série tak Karlovarští odehrají v tamní ČPP Aréně s kapacitou 6890 diváků. Předkolo play-off se hraje jen na tři vítězství, pro úspěch tak bude důležité, aby se Západočeši mohli už na ledě soupeře opřít o podporu svých fanoušků. V článku přinášíme nejdůležitější logistické informace k cestě do Hradce Králové.

Jak do Hradce Králové?

Karlovarský fanklub oficiální autobusový výjezd nevypravuje, je tedy potřeba zajistit si dopravu po vlastní ose.

Hromadnou dopravou

Přímé spojení mezi Karlovými Vary a Hradcem Králové neexistuje, jako nejvhodnější se tak jeví cesta přes Prahu. Do hlavního města se nejrychleji dostaneme autobusem. Na trase operují dva hlavní dopravci, RegioJet (Student Agency) a Flixbus. U obou můžeme (a doporučujeme) využít on-line rezervace. V případě Flixbusu můžeme využít i slevové akce na Slevomatu s možnou úsporou 15 %.

Z Prahy do Hradce Králové se již nabízí více možností. Z ÚAN Florenc lze pokračovat autobusem, my však s ohledem na spolehlivost a odpolední dopravní špičku v metropoli doporučujeme využít vlakového spojení z Hlavního nádraží.

Vzorový itinerář bus-bus:

9.3. 11:00 Karlovy Vary, terminál -> Praha, Florenc (RegioJet)
9.3. 13:55 Praha, Florenc -> Hradec Králové, Terminál (CDS Náchod)
9.3. 15:35 příjezd do Hradce Králové, ubytování
9.3. 19:00 začátek utkání

Vzorový itinerář bus-vlak:

9.3. 11:00 Karlovy Vary, terminál -> Praha, Florenc (RegioJet)
9.3. 13:15 Praha, Florenc -> Praha, Hlavní nádraží (metrem, pěšky)
9.3. 14:11 Praha, Hlavní nádraží -> Hradec Králové, Hlavní nádraží 
           (ČD, R929 Krakonoš)
9.3. 15:50 příjezd do Hradce Králové, ubytování
9.3. 19:00 začátek utkání

Autem

V časech mimo špičku nás navigace povede po silnici D6 do Prahy, přes Barrandovský most a Jižní spojku na dálnici D11 vedoucí až do Hradce Králové. Při silném provozu v hlavním městě může být rychlejší objet Prahu ze severu, kdy v Řevničově odbočíme na Slaný (nově je v provozu obchvat města), u Nové Vsi se napojíme na D8 a na zmiňovanou D11 míříme ze severu.

Ubytování

ČPP Aréna se nachází v centru Hradce Králové, slušný dvoulůžkový pokoj v okolí seženeme v cenové relaci 1000 - 1500 Kč. Příkladem budiž Apartmán Komenského na platformě Booking.com. Ve městě je k dispozici i několik nabídek na Airbnb, nově registrovaní mohou díky našemu odkazu získat kredit 725 Kč na první pobyt.

Vstupenky

Cena vstupenek do sektoru hostí (na stání) je 150 Kč a nákup lze provést online. Doporučujeme nevydávat se na cestu bez předem zajištěných vstupenek. Bližší informace o vstupenkách naleznete na stránkách Mountfield HK.

Co navštívit

  • Hokej :-)
  • Bílá věž - dominanta města kousek od arény
  • Velké náměstí - historické náměstí v centru
  • Zoopark Stěžery - tip na půldenní výlet pro milovníky přírody
  • Restaurace Šatlava - návštěvníky nejlépe hodnocená restaurace v centru

Související články