HC Energie Karlovy Vary

Černoch: Neuvěřitelný zážitek, ale výkon byl špatný

Jako kapitán se po zápase musel ujmout slova. Po nepovedeném výkonu na ledě se musel zpovídat jak právě ohledně výkonu, tak na dobrou stranu i ohledně atmosféry, kterou si nakonec všichni hráči i fanoušci velmi užili. Tak či tak, pro Energii tento zápas znamená další ztrátu bodů, která se na konci základní části vůbec nehodí.

Jirko, jaký to byl zážitek?
Nádherný, krásný zážitek, neuvěřitelná atmosféra. Bylo to ještě lepší, než jsme si to představovali. Bohužel, ten výsledek a naše hra…

Vašich fanoušků tu bylo hodně, jaká byla podpora?
Skvělá, já si myslím, že celkově tady bylo mraky lidí. Krásné prostředí, krásně udělané vše okolo, ohňostroje. Jak říkám, neuvěřitelný zážitek pro všechny a jsem moc rád, že jsme si to mohli zahrát.

Jaké byly podmínky, nebyly trochu polní?
Samozřejmě, ale každý čekal, že to tak nějak bude. Člověk oželí nějaký ten komfort, když si může zahrát takovouhle nádhernou akci a musím říct, že pro všechny z nás to byl zážitek do konce života.

Jaké bylo cestování z hřiště do kabiny a neustále sundavání krytů na brusle?
To bylo asi nejhorší. Dát si chrániče, pak pět minut čekat, než si je všichni sundají a pak zase pět minut než si je sundají. Takže to byl asi takový největší problém.

Měnily se nějak podmínky v průběhu zápasu? Jak se na to dalo reagovat?
První třetině byla relativně za světla a když jsme přišli na druhou, tak už byla úplná tma. To byl jen chvíli nezvyk, ale jinak to bylo v pohodě.

Nebyl problém ve středním pásmu, kde bylo velké množství sněhu?
Nebylo to úplně standardní, ale jak jsem říkal, všichni jsme věděli co čeho jdeme, věděli jsme, že to nebude úplně ideální. Kulisa nám to ale všechna vynahradila. Bylo to těžké na orientaci, pro mě hodně, já celý zápas nevěděl kde na tom hřišti jsem, byla tam spousta věcí kolem mě. Někomu to možná sedlo víc, někomu míň, ale byla to nádherná akce.

Hrajete se zvedlou hlavou, ale tam se nebylo dle čeho orientovat…
Mně dělaly největší problém reflektory, které byly poměrně nízko. Když jsem se kouknul tím směrem, tak jsem měl někdy problémy. Pro všechny to ale bylo stejné.

Kdy jste ztratili ten zápas?
Myslím, že hned na začátku. První střídání a namažeme na gól, pak jsme sice třetinu odehráli slušně a dokázali jsme vyrovnat, ale… Ztratili jsme to prvním gólem a druhou třetinou celou, kde jsme udělali dvě chyby a dostali dva góly. To nás stálo zápas.

Související články

Hockey Outdoor Triple | so 17.2.2024

Jak na Klingenthal? Podívejte se na našeho průvodce!