HC Energie Karlovy Vary

Kružík: Děkujeme fanouškům za podporu, výsledek nás strašně mrzí

Po prohraném západočeském derby hledal útočník Daniel Kružík slova jen těžko. Dlouho očekávanou bitvu v německém Kligenthalu sledovalo třináct tisíc fanoušků. Spokojenější však odjížděli ti hostující. Karlovarská Energie nezvládla druhé dějství, ve kterém její odvěký rival rozhodl o osudu utkání ve svůj prospěch.

Dane, pojďme nejprve k přípravě na dnešní speciální zápas. Jak moc pro Vás byla jiná?
Příprava byla víceméně stejná. My jsme tady byli vlastně akorát v pátek na tréninku. Ale ten koncept tréninku byl stejný, stejně jako příprava na soupeře. Takže jediné, co se měnilo, byly ty podmínky.

Rozbruslení jste absolvovali jen v kulichách, po vzoru NHL. Neměli jste třeba strach z nějakého zranění?
Ne, spíš si myslím, že se na to každý z nás těšil. Když nám oznámili, že se to v těch kulichách může uskutečnit, bylo to pro nás speciální. Samozřejmě jsme si řekli, že to rozbruslení musí proběhnout více v klidu, takže jsme nejezdili za bránu.

Ovlivnila vaší přípravu na utkání třeba kvalita ledu, která určitě nebyla stejná jako v klasické aréně?
Akorát jsme si to včera řekli, když jsme sem jeli. Vyzkoušeli jsme si to na tréninku a věděli, že kvalita toho ledu není taková jako normálně. Ale podmínky byly pro oba týmy stejné, takže to pro nás nemělo nic znamenat.

Pojďme k samotnému zápasu. Inkasovali jste hned v prvním střídání. Jak moc to narušilo vaší psychiku a atmosféru na střídačce?
Je to těžký dostat první gól. Kor v takovémto zápase, kdy přišlo strašně moc lidí. Bylo to strašně nepříjemný. Ale byli jsme v zápase i potom, vyrovnali jsme. Ale pak jsme si to de facto prohráli sami, o to nepříjemnější to celé je.

Druhá třetina byla v režii soupeře, který byl u všeho dříve. Čemu to přisuzujete?
Měli jsme tam obrovský výpadek. Já nevím přímo, čím to je. Ale neplnili jsme ty věci, které jsme si řekli a na které jsme se připravovali. Některé góly jsme jim vysloveně darovali a o to víc nás to teď může mrzet.

Rozhodujícím faktorem byl gól v naší přesilovce, souhlasíte?
Je to tak, bohužel. Přesilovkou bychom se spíš my měli dostat do zápasu a vytvořit si nějaké šance. Teď se to nepovedlo, naopak jsme inkasovali. Je to ohromně těžké na psychiku. Záleží vždy na nás, jak se z toho dostaneme a dnes to bohužel nevyšlo. Musíme se kvalitně připravit na zítřek, aby to bylo úplně něco jiného.

Můžete nastínit, s jakým plánem jste šli do závěrečného dějství? Co bylo směrem k vám řečeno v kabině?
Řekli jsme si, že musíme plno věcí od základu změnit, hlavně přístup k té hře a celkové nasazení, které nám ve druhé třetině chybělo. Nemůžu říct, že by se někdo z nás na něco vykašlal, to určitě ne. Bohužel, je to pryč a nám nezbývá, než se připravit na zítřek.

I přes nelichotivý výsledek, jak hodnotíte samotnou atmosféru? Máte zážitek na celý život?
Určitě jo! Tohle se každému nepoštěstí, zahrát si takový zápas. Já jsem strašně moc rád, že jsem se toho mohl účastnit. Škoda, chyběla tomu jenom ta výhra. Chtěl bych hrozně poděkovat fanouškům, který sem přijeli a podporovali nás. Byli slyšet a my si toho moc vážíme. Mrzí nás, že to nedopadlo tak jak jsme si představovali, ale jsme hrozně rádi za jejich podporu.

Další zápas čeká už za necelých čtyřiadvacet hodin. Jaký program vás nyní čeká?
Dneska už jenom zabalíme a jedeme domů. Zítra je nový den a nový zápas. Takže zregenerovat, najíst se spát.

Děkuji za rozhovor.

Související články

Hockey Outdoor Triple | so 17.2.2024

Jak na Klingenthal? Podívejte se na našeho průvodce!