HC Energie Karlovy Vary

Cíl šesťáků do sezony? Nadstavba

První žákovskou kategorií Energie, která naskočí do nové sezony jsou šesťáci. Ti svou ligu zahájí v derby s Baníkem Sokolov ve čtvrtek v 17:30 hodin na velké hale KV Areny. Přijďte naše žáčky podpořit a podívat se, jaké udělali během přípravy pokroky a vytvořit jim parádní atmosféru.

Šesťáci za sebou mají první ročník v žákovských ligách, kdy si v loňské sezoně pod vedením kouče Ondřeje Leštiny zvykli na hru na celém kluzišti, pracovali nejen na hokejových dovednostech, budovali tým a u toho všeho si užili i spoustu zábavy. Na ledě se neztratily ani dívky, které stejně jako jejich spoluhráči svým soupeřům nic nedarovaly. Ačkoliv v tomto věku jde hlavně o rozvoj hokejových dovedností, tak páťáci zakončili sezonu na 4. místě skupiny s jednobodovou ztrátou na druhé a třetí místo. A s tímto úspěchem v zádech vstoupili do kategorie U12.

V letošní sezoně šesťáky povede David Šalamoun, kterému bude asistovat Martin Chodounský. Trénink brankářů bude mít na starosti Pavel Kněžický a o fyzičku šesťáků se bude starat Roman Pásek a Aneta Nová. Stejně jako ostatní týmy, tak i šesťáci si o letní přípravě pěkně mákli a užili si také soustředění.


Reportáž k letní přípravě.

Jaká však byla příprava na ledě? „Kluci a holky se snažili, ale nesešli jsme se vždy v plném počtu. To ale už bylo v poslední době lepší. Z mého pohledu to bylo i pořád takové trochu lenivější, takže bylo potřeba, aby dostali nějaký signál. A ten přišel v zápase o třetí místo na Karlovarském poháru, kdy jsme po dohodě s asistentem trenéra, přišli do kabiny a řekli jsme jména pěti hráčů, kteří hrát nebudou. Ten zápas pak odehrálo deset hráčů, kteří to třetí místo vybojovali. Díky tomu si kluci a holky uvědomili, že to nikdo nemá jisté. Hrát tedy nemusí ani ti, co si myslí, že to mají v kapse. U mě to totiž je tak, že zápas dohrává deset nejlepších ten den,“ říká kouč šesťáků.

Jeho svěřence čeká změna v tom, že zatímco v kategorii U11 se hraje pouze skupinová část, tak v U12tce už přicházejí ke slovu nadstavby. Ve skupinové části bude 69 týmů rozděleno do osmi skupin po osmi až devíti účastnících. Šesťáci Energie patří do skupiny Středočeská, kde kromě nich jsou Baník Sokolov, Pilsen Wolves, HC Příbram, HC Rakovník, Škoda Plzeň, Lev Slaný, Rytíři Kladno a Rytíři Kladno „B“. Ve skupině se každý s každým utká dvakrát, takže energetici v této části soutěže odehrají šestnáct zápasů. Do nadstavby postoupí celky, které se umístí na 1. až 3. místě skupiny. Když se podíváme na složení skupiny, tak to bude opravdu boj, protože dostat se do této části soutěže bude samozřejmě chtít každý z týmů.

To potvrzuje také David Šalamoun. „Budeme se snažit udělat nadstavbu a potom se uvidí, co dál. Takže cíl je určitě nadstavba, což se může, ale i nemusí podařit, ale náš cíl je se tam dostat. To jsme si s klukama a holkama jasně řekli.“

K úspěchu je kromě hokejových dovedností potřeba i dobře fungující tým. „Kádr zůstal stejný jako loni. Do sezony jdeme se čtrnácti hráči a jedním gólmanem. Druhý brankář bude hostovat v Nejdku, protože tam gólman nebyl. Pokud by bylo potřeba tak můžeme brankáře rotovat s páťáky. Kabina funguje výborně, takže uvidíme,“ usmívá se David Šalamoun.

Jak už bylo řečeno do nadstavby se dostanou první tři celky z každé skupiny. Ty pak budou rozděleny do čtyřech skupin podle územní působnosti. Týmy ve skupině se mezi sebou utkají čtyřkolově. Po dvaceti zápasech pro ně pak sezona skončí, protože na rozdíl od osmáků se nebojuje o titul. Ostatní týmy pak budou čekat boje o umístění. Pro ty budou rozděleny do skupin, v nichž bude od čtyř do osmi týmů. Body ze skupinové části ligy se vynulují.