HC Energie Karlovy Vary

Nejezchleb a Lyszczarczyk přichází na měsíční zkoušku

Útočné řady karlovarské Energie hlásí dva nové přírůstky. V kádru staronového extraligisty budou o místo v sestavě bojovat útočníci Richard Nezejchleb a Alan Lyszczarczyk. Oba forvardi přichází na západ Čech na měsíční zkoušku.

„Budeme oba hráče pozorně sledovat, a to jak jejich výkony na suchu, tak i na ledě. Alan s Richardem dostanou dostatek prostoru v přípravných zápasech, aby prokázali své kvality,“ uvedl na adresu mladých útočníků hlavní trenér Martin Pešout.

Oba hráči už se zapojili do přípravy A-týmu a v neděli večer absolvovali s týmem úvodní tréninkovou jednotku.

Richard Nejezchleb (útočník, 2.5.1994)

Odchovanec pražské Slavie prošel všemi mládežnickými kategoriemi národního týmu, než ale poprvé naskočil do nejvyšší tuzemské soutěže, vyrazil zkusit štěstí do kanadské juniorky. V roce 2014 byl draftován ze 122. pozice organizací New York Rangers, slavnou NHL si ale doposud nezahrál.

Produktivní útočník se před dvěma lety rozhodl vrátit do Čech, nezamířil však do Slavie, ale na sever do Litvínova. Zde zahájil i poslední sezonu, kterou však dohrál v prvoligových Českých Budějovicích.

Alan Lyszczarczyk (útočník, 17.2.1998)

Rodák z amerického Wallingtonu s polskými kořeny strávil velkou část své dosavadní kariéry v Česku. Alan Lyszczcarczyk totiž do svých 17 let hájil barvy severočeského Chomutova, v sezoně 2014/15 ovládl kanadské bodování české dorostenecké extraligy.

Po úspěšné sezoně se vydal do zámoří, kde tři sezony bojoval v kanadské OHL. Mezitím reprezentoval Polsko na mládežnických světových šampionátech nižší divize, letos v květnu poprvé naskočil i za národní tým dospělých na MS I. Divize.