HC Energie Karlovy Vary

Klaplo to! Čihař, Oršulák a Záhejský budou bojovat na Hlinka Gretzky Cupu

Kouč osmnáctky David Čermák, po soustředění v Říčanech a dvou zápasech ve Švýcarsku představil nominaci na 33. ročník Hlinka Gretzky Cupu. V týmu, který bude obhajovat loňské stříbro jsou energetici Vojtěch Čihař, Michal Oršulák a Vít Záhejský.

Osmnáctka se od minulého týdne na jeden z vrcholů sezony připravovala v Říčanech, kde mimo jiné měla dvoufázové tréninky na ledě. Víkend pak naši mladíci strávili v Davosu, kde se dvakrát utkali s výběrem Švýcarska. V obou utkáních se český tým radoval z vítězství nejprve 5:1 a potom 4:0. V obou zápasech o sobě dávali vědět i karlovarští mladíci. V nedělním duelu si pak Michal Oršulák vychytal čisté konto, Vít Záhejský asistoval u gólu, kterým Češi otevřeli skóre a Vojtěch Čihař upravoval skóre na stav 3:0.

Po druhém zápase vyrazila osmnáctka zpět do Říčan, kde má v úterý v plánu dva tréninky a ve středu ráno pak národní tým odletí do Edmontonu, kde v neděli 5. srpna začne Hlinka Gretzky Cup. První křest ohněm však svěřence Davida Čermáka čeká už 3. srpna, kdy mají na programu přátelský zápas s týmem Kanady na jehož soupisce je mimo jiné Gavin McKenna, bratranec Connora Bedarda. První ostrý zápas český tým odehraje před nedělní půlnocí našeho času s USA. Kromě Ameriky narazí čeští mladíci v základní skupině na Finsko a Německo. Poslední zápasy základních skupin se odehrají ve čtvrtek. Od pátku budou probíhat boje o umístění. Vítěz letošního Hlinka Gretzky Cupu bude znám v neděli 11. srpna.

Nominace osmnáctky na Hlinka Gretzky Cup

Brankáři:

Ondřej Štěbeták (HC Dukla Jihlava), Michal Oršulák (HC Energie Karlovy Vary)

Obránci:

Jakub Seidl (Bílí Tygři Liberec), Tomáš Mikel (PSG Berani Zlín), Radim Mrtka, David Holub (oba HC Oceláři Třinec), Tomáš Malínek (HC Kobra Praha), Štěpán Černý (Mountfield HK), Vladimír Dravecký (Rögle BK)

Útočníci:

Vít Záhejský, Vojtěch Čihař (oba HC Energie Karlovy Vary), David Rozsíval (Bílí Tygři Liberec), Robin Švančara (HC Oceláři Třinec), Matouš Jan Kucharčík, Viktor Šámal (oba HC Slavia Praha), David Hrubý (HC Sparta Praha), Matěj Pekař (Ambri Piotta), Adam Novotný (Mountfield HK), Šimon Fasner (HC Vítkovice Ridera), Dominik Pavlík (Kärpät Oulu), Adam Benák (HC Škoda Plzeň), Tomáš Poletín (Lahti Pelikans)

Program Hlinka Gretzky Cupu

Pondělí 5. srpna:

20:00 Švédsko – Slovensko (sk. A)
21:00 Finsko – Německo (sk. B)
23:30 Česko – USA (sk. B)

Úterý 6. srpna:

3:30 Kanada – Švýcarsko (sk. A)
20:00 Česko – Německo (sk. B)
23:30 USA – Finsko (sk. B)

Středa 7. srpna:

1:30 Švýcarsko – Švédsko (sk. A)
3:30 Slovensko – Kanada (sk. A)
20:00 Finsko – Česko (sk. B)
23:30 Německo – USA (sk. B)

Čtvrtek 8. srpna:

1:30 Slovensko – Švýcarsko (sk. A)
3:30 Kanada – Švédsko (sk. A)

Pátek 9. srpna:

20:00 zápas o 5. místo
21:00 zápas o 7. místo
23:30 1. semifinále

Sobota 10. srpna:

3:30 2. semifinále
21:30 zápas o 3. místo

Neděle 11. srpna:

02:00 finále

Časy zápasů jsou v našem čase.