HC Energie Karlovy Vary

David Bruk trenérem A-týmu Energie i další dvě sezony

Sezona 2022/23 pro A-tým Energie skončila teprve minulý týden, v plném proudu už jsou ale přípravy na ročník nadcházející. A první mužstvo Karlových Varů povede i nadále trenér David Bruk, který na západě Čech podepsal nový dvouletý kontrakt.

Čtyřiapadesátiletý kouč si v právě vrcholícím ročníku 2022/23 odbyl premiéru na lavičce extraligového týmu. V základní části mužstvo pod jeho vedením vybojovalo 9. místo a počtvrté za sebou postoupilo do vyřazovacích bojů. V předkole Energie sice podlehla Olomouci 1:3 na zápasy, Bruk ale vedení klubu přesvědčil a s mužstvem může dále koncepčně pracovat, vysloužil si totiž nový dvouletý kontrakt.

„Jsme rádi, že jsme našli dohodu na pokračování spolupráce s Davidem Brukem. Trenér a celý realizační tým mohou s mužstvem koncepčně dále pracovat, pokračovat na jeho vhodném doplnění a prosadit se se svou herní filozofií. Očekávání od příští sezony však jsou pochopitelně výrazně vyšší než byly v té pro nás právě skončené,“ okomentoval pokračování zkušeného kouče na karlovarské lavičce jeden z majitelů klubu Daniel Tobolka.

V těchto dnech také sportovní vedení klubu intenzivně pracuje a finalizuje podobu kádru pro nadcházející extraligový ročník 2023/24. V nejbližší době tak budou oznámena jména hráčů, kteří v Karlových Varech v příští sezoně působit nebudou. Hráči, kteří mužstvo posílí v příští sezoně, budou zveřejněni až poté, co dohrají aktuální ročník ve svých stávajících klubech a po dohodě s nimi.