HC Energie Karlovy Vary

David Kofroň: Musíme to zlomit tvrdou prací

V zápase s Kometou otevřel již ve druhé minutě skóre jako první. Po takto dobrém vstupu do utkání ale Energii po chvíli srazil soupeř v oslabení a energetikům se už nepodařilo dostat se zpět do tempa. I na tom musí dle slov karlovarského útočníka, kterého během poslední části utkání vyřadil nečekaný souboj se soupeřem, tvrdě zapracovat.

Ze začátku to pro vás vypadalo velmi dobře. Co se poté stalo? Od druhé třetiny to vypadalo, že byla lepší Kometa...

Je to pravda. My jsme do zápasu vstoupili velmi dobře. Měli jsme dobrý pohyb v útočném pásmu a vytvořili jsme si tam šance. Poté nás vždy bohužel srazí nějaký faul a využitá přesilová hra soupeře. Je to škoda, po tom vydařeném začátku, kdy se nám podařilo vstřelit gól a měli jsme dobrý pohyb v útočném pásmu.

Ve vzájemných zápasech s Kometou skoro vždy vyhrává ten tým, který hraje doma. Může v tom hrát roli třeba velká dojezdová vzdálenost?

To bych neřekl, že to hraje roli, kdo hraje doma nebo ne. My se vždy chceme na každý zápas připravit tak, jak potřebujeme. Máme daný plán na soupeře. A jak jsem říkal, ze začátku nám to vycházelo a poté jsme se toho pustili. Kometa nás potrestala a poté si to už pohlídala.

Kometa má za sebou osm zápasů, z toho sedm výher. Je vidět, že je teď Kometa jiným týmem, než byla na začátku sezóny? Je znát, že je momentálně těžké s ní hrát?

V Brně se hraje vždy těžko. Je tady ta atmosféra, celkově je to specifické. Kometa je teď na vlně a daří se jí.

Na 13. místo v tabulce máte velký náskok. Jaký je váš cíl v poslední čtvrtině základní části? Abyste začínali předkolo doma?

Náš cíl je skončit co nejvýše, to zvládneme. Určitě se nedíváme na 13. místo a chceme mířit výše.

V dnešním zápase proti vám chytal osmnáctiletý Jan Kavan. Co na něho říkáte? Možná to ani nebylo poznat, že je junior...

Chytá výborně. Myslím, že už chytal u nás v minulém zápase. Je to skvělý gólman a kariéra ho ještě čeká.

Poslední dva zápasy a jenom jedna vstřelená branka. Přičítáte to jenom k produktivitě nebo se musíte do šancí dostávat více?

Je to k zamyšlení, že jsme málo produktivní. Ale musíme na tom pracovat a více se cpát do předbrankového prostoru. Nějak to zlomit tvrdou prací, jinak to nepůjde.

Zápas jste nedohrál, co se stalo?

Přišel jeden souboj, na který jsem úplně nečekal a vyřadilo mě to ze zbytku zápasu. Ale myslím si, že to nebude nic vážného.

Střídáte sérii vždy dvě výhry, dvě porážky. Dokážete si vysvětlit, čím to je, že nedokážete přidat další vítězné zápasy?

To nedokážu říct. Ale jak jsem říkal, chceme vyhrát každý zápas a s tím do toho zápasu jdeme. Bohužel se nám to nedaří a musíme tvrdě pracovat na tom, aby se to zlomilo a vyhrávali jsme těch zápasů co nejvíce.

Tobě osobně se v poslední době docela daří. Čtvrtý útok hrajete delší dobu pohromadě, daří se vám...

Je pravda, že teď mně osobně se daří, jsem za to rád. Ale vyměnil bych to za to, kdyby tým vyhrával více, než aby se dařilo mně. Je pravda, že poslední zápasy hrajeme pospolu. Určitě to má něco do sebe, když spolu toho času trávíme na ledě více a už o osobě trochu víme.

Související články

Preview k zápasu | so 27.1.2024

Směr Brno! Energetici míří na jih Moravy