HC Energie Karlovy Vary

Směr Brno! Energetici míří na jih Moravy

Poslední čtvrtina základní části se naplno rozjíždí, v neděli 28. ledna se energetici naposledy utkají s brněnskou Kometou. Udrží si příznivou bilanci se soupeřem i po posledním vzájemném souboji v základní části, nebo se bude radovat z výhry družina kolem Jakuba Fleka? Sledujte už v neděli, utkání startuje v 17 hodin!
Kde utkání sledovat:
Online přenos
Stream: O2 TV Sport

O soupeři

Brněnská Kometa po špatném startu do sezony potvrzuje své ambice. Aktuálně jsou Jihomoravané na sedmé pozici se ziskem 63 bodů, na čtvrtou příčku zajišťující přímý postup do čtvrtfinále ale ztrácí jen pět bodů. V novém kalendářním roce navíc Brno hraje ve velké pohodě, když vyhrálo sedm z deseti utkání a jen dvakrát nebodovalo. Naposledy na domácím ledě, v pátečním duelu s Hradcem, dokázalo zvítězit, ačkoliv ještě tři minuty před koncem základní hrací doby prohrávalo o tři branky.

Velký podíl na úspěšné sérii Komety má i bývalý exenergetik a účastník tří světových šampionátů Jakub Flek hrající v životní formě. Jedenatřicetiletý útočník si drží bilanci takřka jednoho bodu na utkání a s 38 body jasně vládne kanadskému bodování svého mužstvo. Další dvě příčky bodování pak drží produktivní beci Daniel Gazda a Jan Ščotka se 27 body. Do brněnského brankoviště se pak po zranění vrátil jeden z nejlepších brankářů soutěže Dominik Furch (92,1%), kterého však zdatně zastoupil junior Jan Kavan (92,9%).

Kometa před závěrem dlouhodobé části ještě proměnila svou soupisku. Tým posílil kanadský obránce Greg Moro z finské Saipy, výměnou za útočníka Petra Holíka přišel na hostování do konce sezony bek Marek Hrbas. Kometa měnila i s Mladou Boleslaví, za Lintuniemiho přišel Zach Osburn. Nové smlouvy pak prodloužili Jan Ščotka, Kristián Pospíšil a také Jakub Flek.

Vzájemné zápasy

Oba týmy se v letošní sezoně spolu utkaly už třikrát a lepší bilanci drží hráči Energie. Hned v úvodním duelu porazili Kometu na domácím ledě 4:0, v Brně sice prohráli 0:3, dosud poslední vzájemný souboj ale v KV Areně vyhráli 3:2 po prodloužení.

Z kabiny Energie>

Svěřenci trenéra Davida Bruka zažívají leden tak trochu jako na houpačce. Po třech výhrách v jeho úvodu následovala série čtyř proher. Už ale v utkání proti Pardubicím vybojovali cenný bod, na který pak navázali výhrou na Spartě a doma proti Kladnu. Jejich bodovou sérii ale ukončili ve čtvrteční předehrávce hráči Vítkovic. V Brně tak chtějí energetici opět zabrat, v cestě stojí těžký soupeř.

„Pro úspěch na ledě aktuálně ve formě hrající Komety potřebujeme odvážný a poctivý výkon každého hráče. Odrazit se od činností, které přináší naději na bodový zisk, jako je minimum ztrát ,důraz v osobních soubojích, vítězná mentalita v předbrankových prostorech. V ofenzivě chceme hrát rychleji na kotouči a zefektivnit finální fázi,“ nastiňuje recept na možný úspěch asistent Václav Eismann.

Energie v posledních duelech nastupuje v ustálené sestavě, do které se postupně vrací marodi, avšak nedávno na ní bohužel opět přibyl zkušený obránce Lukáš Pulpán. Kromě něj jsou ve stavu nehrajícíh ale už jen obránce Ondřej Dlapa a útočník Lukas Zetterberg.

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 28.1.2024

David Kofroň: Musíme to zlomit tvrdou prací