HC Energie Karlovy Vary

Defenzivu Energie posílí Garrett McFadden

Sestava A-týmu Energie se v poslední den přestupního termínu dočká nové tváře. Ze slovenského Popradu přichází obránce Garrett McFadden, který s klubem podepsal kontrakt do konce aktuální sezony s opcí na následující ročník.

Šestadvacetiletý obránce naposledy působil ve slovenském Popradu. V aktuálně druhém týmu tamní nejvyšší soutěže posbíral v 31 zápasech solidních 19 bodů (1+18).

„Jsem nadšený z toho, že se připojím k týmu! Slyšel jsem skvělé věci o klubu i městě a jsem opravdu rád, že mohu být jeho součástí. Těším se, až naskočím do zápasu a také na fanoušky,“ říká ke svému příchodu McFadden.

Rodák z kanadského Owen Sound absolvoval ve středu cestu z druhého konce Slovenska a večer by měl dorazit do Karlových Varů. Ve čtvrtek ráno se pak připojí k týmu a absolvuje úvodní trénink.

GARETT MCFADDEN (obránce, 21.8.1997)

Rodák z kanadské provincie Ontario strávil své mládí v dresu Guelph Storm hrající zámořskou juniorskou soutěž Ontario Hockey League, přičemž tým ve dvou sezonách vedl i z pozice kapitána.

McFadden poté zamířil na univerzitu, v dresu Acadia University odehrál čtyři sezony, přičemž v té poslední si zahrál i na farmě Philadelphie Flyers v Lehigh Valley.

Následující ročník, sezonu 2022-23, odehrál v East Coast Hockey League, kde v 71 zápasech zapsal 41 bodů. Doposud posledním angažmá McFaddena bylo letošní účinkování ve slovenském Popradu.