HC Energie Karlovy Vary

Disciplinární komise nebude trestat Energii za zápas ve Vítkovicích

Disciplinární komise rozhodla ve středu 11. března, že jednání karlovarského hokejového klubu v 51. kole Tipsport extraligy nebylo v takové míře, aby bylo postižitelné.

HC Energie se pro utkání jednapadesátého kola Tipsport extraligy rozhodla vyrazit do dalekých Vítkovic ve výrazně omlazené sestavě, aby nechala před blížící se vyřazovací částí odpočívat posily.

„Nic jiného za tím nehledejte. Já zodpovídám za to, že jakmile začne předkolo, budou hráči nachystaní, konkurenceschopní a můžou bojovat o vysněné čtvrtfinále, což by byl pro náš klub i vzhledem k rozpočtu obrovsky cenný úspěch,“ komentoval hlavní trenér a sportovní manažer Martin Pešout své rozhodnutí.

Viktor Ujčík a spol. se případem zabývali na základě podnětu valné hromady APK. Podle klubů Energie ve vrcholné fázi základní části postavila nekonkurence schopný tým, počínala si proti duchu fair play a porušila tím paragraf 29 disciplinárního řádu (jednání proti fair play).

Ve středu 11. března bylo rozhodnuto, že Karlovy Vary nikterak trestány nebudou.

V médiích se často spekulovalo, že energetiky postihne odpočet bodů, finanční pokuta či dokonce vyloučení ze soutěže. Nicméně to vyvrátil už dříve šéf DK.

„Komise dospěla k závěru, že jednání klubu nebylo v takové míře, aby bylo postižitelné,“ říká šéf ligy Josef Řezníček.

„Zástupci Energie sdělili argumenty, které už byly známé. Především se chtěli svědomitě připravit na play off. Všichni členové komise ale vyjádřili nesouhlas s tím, jak případ zapůsobil na média a veřejnost. S tím nebyli vůbec spokojení," dodal k jednání Řezníček.