HC Energie Karlovy Vary

Do Síně slávy karlovarského hokeje vstoupil pan Vlastimil Argman

Síň slávy karlovarského hokeje přivítala nového člena. Před pátečním zápasem do ní vstoupil pan Vlastimil Argman, bývalý hráč našeho klubu, ale hlavně dlouholetý partner klubu, jehož společnost Thun Karlovarský porcelán podporuje karlovarský hokej nepřetržitě již od roku 1989.

Vlastimil Argman

Rodáka z Mostu k hokeji převedl jeho otec. Nejprve se naučil bruslit na rybníku Oprám a další jeho kroky v dětství vedly na led v Litvínově. Poté se rodina z Mostu odstěhovala do Klášterce, kde postupně prošel všemi mládežnickými kategoriemi až do týmu dospělých, který tenkrát hrával divizní soutěž.

Do karlovarské Slávie přišel v roce 1979, kde působil v A-týmu našeho klubu až do roku 1983. Poté pan Argman pomáhal s výchovou mladých hokejistů a angažoval se také ve vedení klubu. Nejdůležitější mezník v jeho hokejovém životě nastává v roce 1989, kdy se jako člen vedení společnosti Karlovarský Porcelán výrazně zasadil o to, aby se společnost Karlovarský Porcelán stala generálním partnerem našeho klubu a výrazně tím pomohl k celkovému restartu hokeje v Karlových Varech. Je jeho nepopiratelnou zásluhou, že společnost Thun Karlovarský porcelán je nejdéle sloužícím podporovatelem a sponzorem našeho klubu, nepřetržitě od roku 1989. Pan Argman byl také dlouholetým členem týmu mužstva staré gardy našeho klubu, byl jeho srdcem a hlavním sponzorem. V tomto týmu působil do poslední chvíle, kdy mu to jeho životní kondice dovolovala.