HC Energie Karlovy Vary

Dorostenec Matas míří do USA. Je to splněný sen, říká

Odchod hlásí karlovarská akademie. Brzy sedmnáctiletý útočník Ondřej Matas se během poslední sezony vypracoval na třiadvacet kanadských bodů. Díky těmto výsledkům a tvrdé práci se mladý energetik může těšit na angažmá v Americe.

V Karlových Varech působí Ondřej Matas od sezony 2018/19 poté, co přišel ze Žďáru nad Sázavou. Během svého prvního ročníku v karlovarském kádru se mu podařilo vytvořit pěkný průměr více než jednoho bodu na utkání. V letošní nedohraném ročníku nasbíral Matas třiadvacet kanadských bodů (10+13).

Nyní vyráží urostlý forvard sbírat hokejové zkušenosti do zámoří. „Už během sezony se mi ozval agent, jestli bych neměl zájem jít do zámoří. Chtěl mi pomoci v mém osobním rozvoji, proto jsme to řešili již v průběhu minulého ročníku. Vzhledem k tomu, že se zkrátila sezona a já jsem chtěl udělat další krok ve své kariéře, tak jsme si na konci sezony napsali a já se rozhodl, že tam půjdu,“ popsal jednání o přestupu teď již bývalý karlovarský útočník.

Mladý hokejista hájící barvy Energie zamíří do juniorské soutěže Western States Hockey League, kde oblékne dres týmu Dallas Snipers. „O lize jsem si četl zatím jen pár článků a co jsem se bavil s kamarádem, tak je to hodně silově zaměřené. Takže počítám s větší silovou hrou, ale také vyšší úrovní, než je tady třeba liga akademií. Hrát v zahraničí byl vždycky můj sen, a teď už je jenom na mně, abych se zlepšoval a ukázal co ve mně je, abych se mohl dostat do vyšších lig. Ve hře ze začátku bylo LA a Wichita, o týden později už však bylo jisté, že to bude Dallas. Zatím jsem smlouvu podepsal na rok, takže když si mě vytáhne jiný tým, nebo bych měl nastoupit do vyšší ligy, tak budu moct odejít, popřípadě budu moct prodloužit v Dallasu,“ zmínil Matas.

Ve směs se ale naděje z Karlových Varů těší na svou novou životní štaci. „Když nám přišla smlouva a já před ní seděl s propiskou v ruce, tak jsem měl husinu po celém těle. Protože jsem věděl, že ten první krok už jsem si splnil. Jsem nedočkavý, každý den trénuji a už se jen modlím, aby tam povolili lety a já se do té Ameriky mohl dostat. Bude to totiž i nová zkušenost mimo hokej, protože budu bydlet v americké rodině, takže se budu muset nějakým způsobem osamostatnit,“ zakončil Ondřej Matas.