HC Energie Karlovy Vary

Druhé domácí utkání v řadě. Do KV Areny zavítají Vítkovice

Karlovarská KV Arena po dlouhé době přivítala na extraligovém utkání diváky. Podpora publika a čtyři góly Jiřího Černocha nakonec znamenaly tři body na úvod sezony, na které by Pešoutova družina ráda navázala i v neděli. Od 15:30 vyzvou energetici v rámci 2. kola Vítkovice.
Kde utkání sledovat: Textový přenos | Video přenos
Vstupenky: Ticketportal

O soupeři

Vítkovice v loňské sezoně skončily ve stejné fázi sezony jako Karlovy Vary. Ridera se v základní části umístila na osmém místě, když v dvaapadesáti zápasech nasbírala čtyřiasedmdesát bodů. Cesta celku z Moravy ale skončila už v předkole vyřazovací části, Vítkovičtí nedokázali zužitkovat hned tři mečboly, a nakonec jim sezonu ukončila brněnská Kometa.

A přišlo divoké mimosezonní období, v němž se celkem výrazně obměnil kádr. Klub opustilo několik zvučných jmen – do zámoří se vydali Filip Pyrochta či produktivní Dominik Lakatoš. Dále už dres ostravského celku neobléknou ani Mallet, Irgl, Schleiss nebo brankář Miroslav Svoboda. Jeden přesun se odehrál i na trase Vítkovice – Karlovy Vary, do lázeňského města se přesunul zadák Lukáš Doudera.

A co příchody? Po sezoně v Kladně se k týmu připojil Rostislav Marosz, jenž se ve své kariéře objevil i v Energii. Novou tváří mezi třemi tyčemi je gólman Aleš Stezka, velkou posilou do ofenzívy pak lotyšský forvard Roberts Bukarts.

V přípravném období stihly Vítkovice deset duelů. Šestkrát se Ridera radovala z vítězství, čtyřikrát pak na svého soupeře nestačila.

Svěřenci Miloše Holaně už za sebou mají i první extraligové utkání ročníku. V pátek se představili v chomutovské aréně, kde mají dočasný azyl kladenští Rytíři. Urputná bitva o tři body nakonec skončila vítkovickým vítězstvím 2:1, na obou gólech hostí se podílel Rostislav Marosz (1+1).

Mariška: V týmu je dobrá nálada

Energie znovu dokázala vyhrát úvodní klání nového ročníku, v napínavém duelu vyzrála na Kometu Brno, a to hlavně díky čtyřem trefám útočníka Jiřího Černocha. „Budeme chtít navázat na ten bojovný a týmový výkon, který se nám podařilo podat proti Kometě,“ hlásí Tomáš Mariška.

I druhý zápas odehrají energetici na domácím ledě, kam tentokráte zavítají Vítkovice. „V cestě nám bude stát zase těžký a nepříjemný soupeř, který hraje fyzický hokej a má spoustu velkých, fyzických hráčů. Určitě budeme muset mít dobrý pohyb a vyvarovat se zbytečným faulům, abychom soupeře zbytečně nedostávali na koně. Naopak si ideálně pomoct, stejně jako proti Brnu, nějakou přesilovou situací,“ říká asistent trenéra. Potkají se tak dva celky, které mají na svých kontech po třech bodech.

„Věřím, že využijeme toho, že v týmu je teď velmi dobrá a porveme se před domácími fanoušky o další body,“ dodává Mariška. Karlovarští samozřejmě budou potřebovat podporu diváků, která rovněž měla zásluhu na tom, že proti Brnu udrželi vedení a získali tři body.

Související články