HC Energie Karlovy Vary

Všichni chtějí začít co nejlépe a nám se to povedlo, usmívá se sváteční střelec Plutnar

Dva zápasy, šest bodů a parádní začátek nové extraligové sezony. Po Kometě Brno si Karlovarští poradili také s Vítkovicemi, které na domácím ledě porazili 4:1. Svou první trefou od 26. ledna 2020 k tomu přispěl i obránce Michal Plutnar.

Michale, dvě výhry na úvod nového extraligového ročníku. Lepší vstup jste si asi přát nemohli, že?
Je to pozitivní, všichni chtějí začít co nejlépe a nám se to povedlo – dva zápasy, dvě výhry. Musíme v tom pokračovat a sbírat co nejvíce bodů.

V čem je to karlovarské kouzlo? Poslední roky se vám start soutěže pokaždé vyvedl.
To nevím, v čem je to kouzlo. Každý do toho jde na začátku vždy na 120 % a my tomu, myslím si, jdeme naproti, hráli jsme dobře. Musíme v tom pokračovat a vyhrávat další zápasy.

Místy připomínalo utkání s Vítkovicemi tou ubojovaností zápas s Kometou. Čím se ty dva dosavadní duely lišily?
Já si myslím, že to je prostě stejné. Všichni bojují, všichni chtějí na tom začátku urvat body. Stojí to síly, stojí to nějaké šrámy. Jak zápas s Kometou, tak ten s Vítkovicemi byl náročný, ale zvládli jsme ho. To je pozitivní.

Sám jste se proti Vítkovicím trefil. Nestává se často, aby se obránce objevil v přečíslení 2 na 1…
Udělal jsem faul, byl jsem na trestné a když jsem vyskočil, tak jsem viděl, že Flíček je v souboji s bekem. Vypíchl mu to, rozhlédl jsem se a všiml si, že tam s ním nikdo není, tak jsem jel dopředu a bylo z toho přečíslení 2 na 1. Parádně to hodil přes hokejku. Nechci říct, že to je jednoduché zakončit, ale měl jsem to lehčí, než kdybych jel sám.

Vloni jste se gólově neprosadil ani jednou. Neměl jste to v hlavě, byť to úplně není v popisu vaší práce?
Vloni byla ta sezona taková divná. Byla rozkouskovaná a když se už třeba začalo dařit, tak to stopli. Nějak to moc neřeším. Je hezké, když dá člověk gól, ale každý má v tom týmu nějaký úkol a když to budeme plnit, tak to bude šlapat.

O to hezčí to musí být před fanoušky…
Určitě! Je to pěkné, když fanoušci křičí po každém gólu a vyvolávají ta jména, Je to hezké.

Co pro obránce znamená dát gól?
Je to radost. Není to tak časté, zrovna třeba u mě. Měl jsem tady rodinu, takže je to hezké, když na mě syn kouká. Je to pěkné i před těmi fanoušky.

Jeden z klíčových momentů utkání byl ubráněný tlak soupeře na konci druhé třetiny, souhlasíte? Na začátku třetího dějství jste navíc odskočili na rozdíl dvou branek…
Tam jsme měli takový výpadek deset minut. Nevím, jestli jsme se začali bát o výsledek, ale nehráli jsme tam vůbec dobře. Naštěstí nás podržel Fíla (Novotný), bylo tam pár dobrých bloků. Myslím si, že tam byl ten zlom. Pak parádní Ondra Beránek na začátku třetí třetiny nás gólem uklidnil, pak už to bylo dobré.

Zápasu nechyběly osobní souboje, potyčky… Očekával jste to?
Myslím, že to bude s každým soupeřem, nejen s Vítkovicemi a Brnem. Teď ty body chtějí všichni nahnat, je tam ten strašák sestupu. Všechny kluby do toho dávají všechno a ty potyčky k tomu patří.

Související články