HC Energie Karlovy Vary

Energetici bojovali, florbalovou bitvu ovládli Hurikáni

Florbal vs hokej, Vary vs Vary. Dlouho očekávaný florbalový souboj karlovarských florbalistů s hokejisty napsal úvodní dějství. V Hale míčových sportů ve středu podvečer zvítězili favorizovaní Hurikáni 8:6, energetici však svému soupeři před dlouho vzdorovali a o cennou remízu přišli až necelé tři minuty před koncem. Aplaus více než 500 diváků si po zápase zaslouženě vyslechli hráči obou týmů. O branky energetiků se postarali Kohout, Skuhravý, Stloukal, Novotný, Gríger a Kverka.
Sestava HC Energie
Kuchař (G) - Závorka, Sičák, Šenkeřík, Šafář, Plutnar, Kohout, Skuhravý "C", Kverka, Gríger, Rachůnek, Havránek, Novotný, Weinhold, Stloukal.

Začátek zápasu byl naplánován na šestou večerní, avšak hala míčových sportu se začala plnit diváky již hodinu před startem celé akce. Skóre otevřel v první minutě Jaroslav Jaroš, hráč florbalových Hurikánů, a tím rozproudil dění jak na palubovce haly, tak i v hledišti. Domácí florbalisté přidali v první třetině další dvě branky, energetici se ale nevzdali a díky dvěma přesným zásahům ztráceli po úvodních patnácti minutách jedinou branku.

O přestávce byla pro diváky připravena i zajímavá soutěž, samostatné nájezdy na brankáře obou týmů. Moderátoři rozházeli míčky dvojí barvy do publika a šťastlivci, kterým se podařilo jeden z míčků chytit si zahráli o věcné ceny.

Do druhé třetiny nastoupili energetici nabití dvougólovým zakončením třetiny první a do hry dávali prakticky všechno, což se jim v zápětí vyplatilo a až do samého konce vedli 5:4, pak ale pár sekund před koncem druhé části přišla ledová sprcha po vyrovnávacím míčku ze strany Hurikánů. Ani o druhé přestávce se fanoušci nenudili, tentokrát si pro ně však produkční tým připravil soutěž ve stylu "utíkej a seber co můžeš".

Poslední patnáctiminutovka byla velice vyrovnaná a až do předposlední minuty bylo skóre 6:6. Ke konci se ale podařilo florbalistům vstřelit dvě rychlé branky a nakonec ukázali, že je hala míčových sportů opravdu jejich teritoriem. Po ukončení utkání měli ještě fanoušci možnost se vyfotit s hráči obou týmů.