HC Energie Karlovy Vary

Energetici jako akvabely! Hokejisté se představí v synchronizovaném plavání

Karlovarští hokejisté si ve spolupráci s Bazénovým centrem KV Arena připravili překvapení pro ty nejdůležitější ženy v jejich životech. V neděli 12. května od 14 hodin, na Den matek, si připraví několikaminutové vystoupení v synchronizovaném plavání, známém také jako akvabely! Vystoupení bude zcela zdarma a veřejnosti přístupné, všichni fanoušci jsou srdečně zváni.

Trénink probíhá už několik týdnů

Ačkoliv jsou hokejisté všeobecně velmi nadaní sportovci, synchronizované plavání není nic jednoduchého, a tak i malé vystoupení vyžaduje tvrdý trénink. Už za probíhajících bojů play-out energetici po večerech tajně utíkali od rodin do bazénu trénovat náročné akrobatické sestavy ve vodě. „Nejtěžší pro nás bylo naučit se zadržet dech na požadovanou dobu a také plavat bez nafukovacích rukávků, ačkoliv někteří se jich stále nechtějí vzdát,“ prozradil jeden z trénujících hokejistů.

Vystoupení by mělo trvat přibližně deset minut a mělo by mísit prvky moderní gymnastiky, plavání, ale také vodního póla a podvodního hokeje, k čemuž mají zástupci našeho týmu nejblíže. Celým odpoledne bude provázet moderátorské duo, dcera krále moří, víla Ariel a vodník Česílko. Pro návštěvníky bude připraven bohatý doprovodný program, těšit se můžete na soutěže v zadržování dechu, střelbu z vodní pistole na terč či hod trojzubcem.

Kdy a kde?

Zábavné odpoledne na vás čeká na Den matek, tedy v neděli 12. května od 14 hodin v areálu Meandru Ohře, u nové lávky tak, aby bylo na vodní plochu vidět za všech stran řeky. Návštěvníkům, kteří budou chtít stát v prvních řadách, doporučujeme vybavení pláštěnkou a holinkami. Pokud ale žádné nemáte, nezoufejte, k dostání bude limitovaná edice holinek, pláštěnek a také nafukovacích rukávků v barvách Energie.

Doprovodný program

  • soutěž v zadržování dechu (suchá i mokrá verze)
  • soutěž v hodu trojzubcem (pouze pro dospělé)
  • lekce šnorchlování
  • střelba z vodní pistole na figurku indiána
  • aukce podepsaných tréninkových nafukovacích rukávků hráčů A-týmu