HC Energie Karlovy Vary

Energetici pokračují s národním týmem, čeká je další kemp a zápasy s Rakouskem

Pětice karlovarských hráčů se i nadále připravuje s reprezentačním A-mužstvem na květnové Mistrovství světa. Obránce Libor Zábranský mladší a útočníci Ondřej Beránek, Jiří Černoch, Jakub Flek a Jan Hladonik se zúčastní i nadcházejícího šestidenního kempu v Jindřichově Hradci, během kterého odehrají Češi i první dva přípravné zápasy s Rakouskem.

Hlavní trenér Filip Pešán tak i nadále počítám s kompletním kádrem, ze kterého nikoho nevyřadil. „Kluci odvádějí velmi dobrou práci, nevidíme zatím žádný důvod někoho vyřazovat. Některým dáme jeden zápas, některým dva. Možná trošku pošetříme kluky z KHL a mladším necháme víc času, aby se ukázali. Je to odměna za to, jak tady pracují,“ hlásí šéf české střídačky v rozhovoru pro hokej.cz.

Premiérového startu za reprezentační Áčko by se tak mohli dočkat obránce Libor Zábranský mladší či útočníci Jan Hladonik a Jiří Černoch.

„Kdybych si ten zápas zahrál, byla by to třešnička na dortu. Nastoupit za dospělý nároďák, to je asi sen každého hokejisty," dodává Černoch, který se zúčastnil všech tří dosavadních soustředění. „Už je to samozřejmě jiné než ten první týden, to jsem z toho byl trošku vyjukaný. Teď jsem víc v klidu," dodává mladý forvard.

Zkušenosti s hokejem na mezinárodní scéně už naopak mají zbývající dva karlovarští útočníci, Ondřej Beránek a Jakub Flek.

„Člověk musí jít krůček pro krůčku. Dorazí ještě kluci ze zámoří, někdo z Ruska. Já chci jít trénink po tréninku. Když dostanu šanci v zápase, tak se v něm budu chtít ukázat v tom nejlepším světle. A třeba trenéry přesvědčím, abych tu šanci dostal, ale přemýšlet nad tím, jestli pojedu nebo ne, to teď asi nejde,“ říká Jakub Flek na otázku, zda již nemyslí na svou případnou premiérovou účast na Mistrovství světa.

Národní tým má za sebou i s pěticí energetiků třetí přípravný kemp v holešovické Tipsport Areně. Příští týden se přesune do Jindřichova Hradce, kde jej čeká šestidenní kemp, během nějž odehraje i dva přípravné zápasy s Rakušany. Ve čtvrtek ve Vídni a o dva dny později právě na jihu Čech.

Hráči na kempu v Jindřichově Hradci

Brankáři:
Dominik Frodl (HC Škoda Plzeň) Milan Klouček (HC Dynamo Pardubice) Roman Will (Traktor Čeljabinsk).

Obránci:
Vojtěch Budík(HC Škoda Plzeň), Jakub Galvas (Jukurit) Daniel Gazda (PSG Berani Zlín) Michal Jordán, Dominik Mašín (oba Chabarovsk) Vojtěch Mozík (Kunlun Red Star) David Sklenička (Jokerit Helsinky) Radim Šalda (Mountfield HK) Jan Ščotka (HC VERVA Litvínov) Andrej Šustr (Kunlun Red Star) Libor Zábranský (HC Energie Karlovy Vary).

Útočníci:
Ondřej Beránek (HC Energie Karlovy Vary) Matěj Blümel (HC Dynamo Pardubice) Jiří Černoch (HC Energie Karlovy Vary) Jan Dufek (PSG Berani Zlín) Jakub Flek (HC Energie Karlovy Vary) Robin Hanzl (Spartak Moskva) Jan Hladonik (HC Energie Karlovy Vary)Luboš Horký (HC Dynamo Pardubice) Petr Kodýtek (HC Škoda Plzeň) Karel Plášek (HC Kometa Brno) Jakub Pour (HC Škoda Plzeň) Lukáš Radil (Spartak Moskva), Šimon Stránský (Jukurit) Filip Suchý (HC Škoda Plzeň) Marek Zachar (Mountfield HK) Hynek Zohorna (Chabarovsk) Tomáš Zohorna (HC Dynamo Pardubice).

Zápasový program českého národního týmu

Příprava:
22. dubna: Rakousko – Česko (Vídeň)
24. dubna: Česko – Rakousko (Jindřichův Hradec)
29. dubna: Německo – Česko (Norimberk)
1. května: Německo – Česko (Norimberk)
6. května: Česko – Slovensko (Praha)
7. května: Česko – Slovensko (Praha)

České hokejové hry (Praha):
12. – 15. května

Mistrovství světa (Riga):
21. května: 15:15 Rusko – Česko
22. května: 19:15 Česko – Švýcarsko
24. května: 19:15 Česko – Bělorusko
27. května: 19:15 Švédsko – Česko
29. května: 11:15 Česko – Velká Británie
31. května: 15:15 Česko – Dánsko
1. června: 15:15 Slovensko – Česko
3. – 6. června: play off