HC Energie Karlovy Vary

Energie rozšiřuje trenérský štáb, k Áčku se připojí Václav Eismann

Zatímco hráčské posily na své uveřejnění musí ještě chvíli počkat, změny v realizačnímu týmu A-mužstva budeme odkrývat již nyní. Tou úvodní je rozšíření trenérského štábu, dalším asistentem Davida Bruka se stane dlouholetý kouč našich juniorů a mládežnických reprezentací Václav Eismann.

Zkušený šestačtyřicetiletý trenér působí v klubu již od sezony 2002/03, postupně trénoval žákovské kategorie, dorost a v posledních pěti sezonách karlovarské juniory. Ti pod jeho vedením pravidelně hráli na špici tabulky, se starším dorostem navíc v sezoně 2012/13 vybojoval historicky první triumf pro Energii. Angažmá u prvního týmu tak pro něj bude premiérou s trénováním dospělých.

„K přesunu do seniorského hokeje budu přistupovat s obrovskou pokorou a respektem. Na druhou stranu s vírou v to, že moje trenérské roky, které jsem měl u mládeže, měly nějaký podpis a nikdy to neskončilo průšvihem. Chci mít oči otevřené a budu se snažit pomoci týmu k tomu, aby měl svou herní identitu, bavil fanoušky a předváděl nejlepší možný hokej, kterého bude aktuálně schopen. David Bruk je garantem klidné síly a já věřím, že to bude fungovat,“ těší se na novou spolupráci.

„Václav je perspektivním trenérem s výbornou znalostí místního prostředí. Výtečně pracuje s mladými hráči, ať už v naší juniorce nebo v mládežnických reprezentacích, ze kterých má bohaté zkušenosti. Je to pro něj další šance a věříme, že svými kvalitami našemu týmu pomůže,“ říká k budoucí spolupráci hlavní trenér Energie David Bruk.

Václav Eismann se k prvnímu týmu Energie přesune od pondělí 1. května, kdy společně se svými kolegy začne připravovat mužstvo na nový extraligový ročník. Eismanna u juniorů vystřídá osmačtyřicetiletý Pavel Arnošt, který se tak ke karlovarským mladíkům vrací po pěti letech.