HC Energie Karlovy Vary

Extraliga je po pauze zpět! Energii čeká derby s Plzní

Reprezentační přestávka je u konce a hokejisté karlovarské Energie vyrážejí zpět do extraligové akce. Svěřenci Martina Pešouta a Tomáše Marišky čeká druhé západočeské derby letošní sezony, který bude zároveň 99. střetnutím Karlových Varů s indiány. Vyrazíte energetiky do Plzně podpořit? Páteční utkání začne v 17:30.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos

Plzeň patří i v letošním ročníku mezi nejžhavější favority celé extraligy. Indiánům patří po šestnácti odehraných zápasech druhé místo s dvaatřiceti body na kontě. Energetici mohou svého velkého soka v pátek přeskočit, parta kolem kapitána Václava Skuhravého má na šestém místě jen o dva body méně, než právě Plzeň. Škodovce hraje do karet forma v Tipsport extralize, aktuálně totiž táhne sérii tří výher v řadě, když porazila Litvínov (3:1), Hradec Králové (4:1) a Zlín (2:1).

Lví podíl na aktuálních výsledcích má v první řadě vousáč Milan Gulaš. Plzeňský útočník znovu oslňuje soutěž svým umem, v šestnácti zápasech zapsal už sedmnáct gólů a patnáct asistencí, což z něj dělá jak celkově nejproduktivnějšího hráče, tak zároveň i nejlepšího střelce a nahrávače. Pokud se karlovarští trenéři rozhodnou nasadit mezi tři tyče Filipa Novotného, bude proti Gulašovi stát procentuálně nejlepší (93,29% úspěšnost zákroků) maskovaný muž ligy.

Čihákovi svěřenci už po reprezentační pauze jedno ostré klání odehráli. V rámci Champions Hockey League se Plzeňští v úterý 12. listopadu postavili Lausanne, tedy svému soupeři pro osmifinále hokejové Ligy mistrů. Velmi vyrovnanou bitvu nakonec Plzeň prohrála 1:2.

Z karlovarských řad

Během reprezentační přestávky se rozhodlo karlovarské vedení zasáhnout do hráčského kádru. Z lázeňského města odešli obránce Braňo Kubka útočník Tomáš Knotek, který je na měsíčním hostování v Pardubicích. Naopak trenéři mají nově k dispozici dva další forvardy - Jiřího Černocha a Tomáše Kubalíka. Mimo to hlásí návrat z marodky dvojice Ondřej Šafář a Adam Raška.

Jaké novinky ohledně sestavy na páteční souboj odtajnil asistent trenéra Tomáš Mariška? „Nastoupí Tomáš Kubalík. Naopak Jiří Černoch ještě v sestavě nebude.“

Pro Tomáše Kubalíka to bude vskutku peprná premiéra v karlovarském dresu. Devětadvacetiletý hokejista se zkušenostmi z National Hockey League se v Plzni narodil a hokejově vyrostl. V dresu indiánů působil naposledy v sezoně 2017/2018.

Sestavy z předešlého utkání

Plzeň: Frodl (Micka) – Moravčík, Vráblík, Houdek, Čerešňák, Budík, Kaňák – Malát, Kracík (A), Gulaš (C) - Kantner, Vlach, Pour - Straka (A), Kodýtek, Eberle - Kolda, Němec, Rob
Karlovy Vary: Novotný – Šenkeřík, Stříteský, Graňák (A), Plutnar, M. Rohan, Eminger, D. Mikyska – T. Rachůnek (A), Gríger, Flek – V. Polák, T. Mikúš, O. Beránek – Křemen, T. Knotek, Kohout – Koblasa, Skuhravý (C), Vondráček

Související články