HC Energie Karlovy Vary

Zasloužili jsme si minimálně bod, hodnotí Kubalík. Varům děkuje za šanci

Ani napodruhé se energetikům západočeské derby nevydařilo. V něm si ale svou premiéru v karlovarském dresu odbyl právě bývalý odchovanec Plzně Tomáš Kubalík, který měl možnost radovat se s ostatními spoluhráči přímo na ledě ze vstřeleného třetího gólu Adama Rašky.

Tomáši, máte za sebou premiéru v dresu Energie. Jaké jsou dojmy?
Moc děkuji Varům, že mi daly šanci. Dlouho jsem nehrál, takže zápas jsem si užil. Jen je škoda, že jsme prohráli. Myslím si, že jsme hráli výborně. Vedli jsme o dva góly, ale přišli jsme o ně. Šli jsme do oslabení, vyhodili jsme kotouč na střídačku a z toho jsme dostali gól, to se bohužel stane. Zpátky do Varů nevezeme žádný bod, ale minimálně jeden bod jsme si za náš výkon zasloužili.

Hrál jste na ledě, na kterém jste původně začínal. Vnímal jste to nějak zvlášť?
Je to samozřejmě něco jiného, když jsem tady vyrostl. Daleko emotivnější byl ale zápas, když jsem tenkrát tady nastoupil za Jihlavu proti bráchovi. Před zápasem jsme se i pošťuchovali. Teď jsem si chtěl užít zápas, po té dlouhé pauze.

Pozitivní byla z vaší strany druhá třetina, ve které jste dali tři góly. Právě druhé dvacetiminutovky tým v poslední době trápily. Říkal k tomu něco trenér?
První třetinu jsme nezačali dobře. Ve druhé jsme se do ní parádně vrátili a dali jsme branky. Potom tam byla vyloučení, čímž jsme dali Gulašovi prostor a dopadlo to tak, jak to dopadlo.

Nachomýtl jste se ke třetímu gólu. Co se v té nepřehledné situaci stalo?
Tečoval jsem puk a říkal jsem si, že by to mohlo jít rovnou do brány. Frodl ho ale nějak chytil a potom jsme zkoušeli dorážet. Za naší celou lajnu jsem rád, že jsme tu branku dali.

Za dva dny vás čeká Kometa Brno, která si minule odvezla plný počet bodů. Chystáte se je tentokrát přivézt zpět?
Určitě. Budeme hrát naplno a náš styl. Samozřejmě se pro nás pokusíme urvat dobrý výsledek.

Z důvodu zranění jste se dostal na brusle až po roce. Probíhala speciální příprava?
Chtěl bych hlavně poděkovat trenérům, že jsem mohl měsíc a půl trénovat s Klatovy. Potom jsem ještě odjel na necelý měsíc do Švýcarska, kde díky bráchovi, který tam hrál, mi umožnili s nimi trénovat. Dále už následovala pozvánka z Varů, za kterou jsem byl rád. Jel jsem se “poprat” a nakonec to vyšlo.

Jak Vás přijali spoluhráči v kabině?
Nějaké kluky jsem už znal. S těmi ostatními jsem se skamarádil a jinak tam panuje výborná atmosféra.

Děkuji za rozhovor!

Související články