HC Energie Karlovy Vary

Extraliga rozlosována! Energii čeká na úvod daleký výjezd

Nová sezona hokejové Tipsport extraligy je zase o něco blíž. Na posledním zasedání APK byl totiž rozlosován nadcházející ročník nejvyšší soutěže. V úvodním kole zajedou energetici na led Vítkovic.

Nový ročník nejvyšší soutěže začne v pátek 15. září. Stejně jako v minulé sezoně bude hrát extraligu čtrnáct týmů a systém zůstává stejný. Prvních dvanáct mužstev má jistý postup do vyřazovacích bojů, týmy na prvním až čtvrtém místě postupují přímo do čtvrtfinále, celky na páté až dvanácté pozici o něj musí zabojovat v předkole.

Pro třináctý tým končí sezona již po základní části, celek na čtrnáctém, posledním místě, čeká neoblíbená baráž s vítězem první ligy.

Kompletní rozlosování sezony 23-24 najdete ZDE

Energii hned na úvod soutěže čeká souboj s týmy z východní části republiky. Na úvod totiž zamíří do Vítkovic, v neděli 17. září se pak poprvé představí doma, když v KV Areně přivítá brněnskou Kometu.

Pak už přijdou na řadu dva třaskavé souboje. Po třaskavé sérii v předkole s Olomoucí se dá čekat vyhecovaná bitva hned ve třetím kole nové sezony, kdy energetici zajíždí právě na Hanou.

A hned ve čtvrtém kole čeká na fanoušky Energie souboj ze všech nejsledovanější, západočeské derby s Plzní!

Upozorňujeme fanoušky, že v rozpise utkání ještě může dojít ke změnám z důvodu obsazenosti hal jednotlivých týmů a výměnám pořadatelství.

Program 1. kola TELH – 15. září

HC Sparta Praha – Banes Motor České Budějovice
HC Olomouc – Rytíři Kladno
HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Energie Karlovy Vary
HC ŠKODA Plzeň – HC Oceláři Třinec
Bílí Tygři Liberec – BK Mladá Boleslav
HC DYNAMO PARDUBICE – HC VERVA Litvínov
HC Kometa Brno – Mountfield HK