HC Energie Karlovy Vary

Fanoušci jsou našim šestým hráčem, budeme je potřebovat, ví Stříteský

Karlovarský zadák Matěj Stříteský se v utkání s Hradcem Králové pokoušel pěti střelami snížit gólové manko energetiků, ale ani jeho kadence nestačila. Nejvytěžovanější muž Energie v utkání byl vyhlášen i nejlepším hráčem zápasu, jenže ocenění by určitě raději vyměnil za body

Matěji, prohra 0:3 s Hradcem Králové. Jak to zhodnotit?
Zápas se hodnotí těžce, protože jsme si odsud chtěli odvézt nějaké body. Od začátku se utkání nevyvíjelo podle našich představ. Soupeř byl rychlejší a důraznější na puku. V první třetině jsme měli pár brejků, ale to bylo z naši strany všechno.

Při domácích výhrách jste začali skvěle, dnes to ale už od začátku nebylo ono…
Těžko takto hned po zápase říct, čím by to mohlo být. Jestli jsme například neměli přílišný respekt, protože víme, že se Hradec Králové snaží hrát agresivní hru. Navíc mají velké a silné beky, kteří vystupovali na naše útočníky. Těžce se nám dostávalo z pásma a když jsme se z něj už dostali, tak to bylo spíš pouze ťuknutí do střední třetiny. Hradečtí to ihned otočili. Bylo to pro nás složité. Musíme se na to podívat. Byly tam i pasáže, ve kterých jsme soupeře tlačili a on puky pouze odpaloval, ale bylo to sporadické.

Hradeckým chybělo hodně hráčů ze základní sestavy, nemohli jste je tedy podcenit?
Takhle bych to nenazval. Všiml jsem si, že na ledě nejsou kompletní. Všichni hráči, kteří základ nahradili, jsou ale taktéž velmi kvalitní.

Na domácím ledě se vám začalo dařit. Nyní vás čeká Třinec, to bude další těžký soupeř…
Domácí zápasy potřebujeme zvednout i kvůli fanouškům. Naprosto chápu, že pokud se prohrává, tak je nebaví chodit na hokej. Poslední zápasy byla parádní návštěvnost a hokej se hraje právě pro fanoušky. Na domácím ledě jsou naším šestým hráčem a s Oceláři je budeme potřebovat. Třinec není pro nikoho jednoduchým soupeřem, ale v extralize už není lehkých soupeřů. Přijede zkrátka další tým, který nás prověří a my uděláme všechno pro to, abychom vyhráli.

Díky za rozhovor!

Související články