HC Energie Karlovy Vary

Prodloužit vítěznou sérii! Energie míří do Hradce

Karlovarští hokejisté se vezou na vítězné vlně. Po víkendovém domácím úspěchu budou chtít bodovat i na ledě soupeře, v úterý je čeká výjezd do Hradce Králové. Potvrdí se i tentokrát pravidlo, že domácí tým letos ve vzájemných duelech nevyhrává? Dozvíme se už v úterý 24. ledna od 18:00.

O soupeři

Hokejisté královéhradeckého Mountfieldu prožívají sezonu jako na houpačce. Ve výsledcích se jim pravidelně střídají série výher a porážek. Aktuální řada, v současné době neúspěšných zápasů, se zatím zastavila na čísle čtyři. Naposledy svěřenci trenéra Tomáše Martince neuspěli na ledě Liberce. V duelu s Tygry prohrávali už od první minuty po trefě kanonýra Flynna, domácí postupně přidali ještě další dvě trefy a připsali si důležité vítězství. Korekce z hole Jakuba Lva v předposlední minutě totiž už přišla příliš pozdě a na prohře 1:3 nic nezměnila.

Nejproduktivnějším hráčem Hradce je s 31 body (13+18) zkušený centr Jakub Levkterý je společně s třináctigólovým Alešem Jerglem nejlepším střelcem. Osmadvacetiletý Jergl je zároveň na třetí příčce klubové produktivity. Mezi oba zmíněné se pak vtísnil Kanaďan Christophe Lalancette s 28 body (11+17).

Rozdělení hradeckého brankoviště je poměrně rovnoměrné, více se ale v letošní sezoně daří finskému gólmanovi Henri Kiviahovi, který odchytal 23 duelů s úspěšností zásahů 91,2%. Předsezonní posila Jan Růžička zatím hledá ideální formu, úspěšnost jeho zákroků v 17 odchytaných zápasech jen těsně překročila hranici 88%.

Od posledního vzájemného duelu mezi oběma týmy se Mountfield rozloučil s Kelly Klímou, který putoval do Mladé Boleslavi výměnou za Jana Eberleho.

Z tábora Energie

Svěřenci trenéra Davida Bruka zažívají úspěšné období a s ním přišly také výsledky, z posledních čtyř duelů karlovarští hokejisté vyhráli hned tři. Důležité je, že ony výhry přišly právě proti týmům, se kterými energetici bojují v druhé polovině tabulky o účast v předkole play-off – Českými Budějovicemi, Kladnem a naposledy brněnskou Kometou.

Do nedělního zápasu s Kometou Karlovaráci vstoupili skvěle a rychle vedli o tři branky, přičemž pohodlný náskok drželi i po dvou třetinách. Kometa ale v poslední části zabrala a snížila na rozdíl jediného gólu, který energetici udrželi i díky skvělému zásahu Habala v posledních sekundách hry. Na výhře 5:4 se podílel hattrickem ve skvělé formě hrající Ondřej Beránek, jubilejní stý gól v extralize vstřelil Petr Koblasa. Energetici se navíc dvakrát prosadili v přesilové hře.

Špatnou zprávou je, že utkání po faulu na pět minut a do konce utkání nedohrál Tomáš Havlín. Šestadvacetiletý bek bude týmu v úterý jistě chybět, kdy na vině je překročení hranice 40 bodů (trestných minut) z velkých či osobních trestů. Zkušený bek navíc ještě čeká na verdikt disciplinární komise, která může Havlínovi vyměřit ještě dodatečný trest.

Související články