HC Energie Karlovy Vary

Flek na MS: Nepřijel jsem honit ego, ale pro týmový úspěch

Česká hokejová reprezentace má za sebou na Mistrovství světa úvodní tři duely. Jedním z hráčů, který je zatím na světovém šampionátu nejvíce vidět, je karlovarský útočník Jakub Flek.

Jak jste zatím se vstupem do šampionátu spokojený? Ať už z týmového nebo osobního hlediska.
Spokojení asi být nemůžeme. První dva zápasy jsme nezvládli, ten včerejší už byl o něco lepší. Představovali jsme si plný bodový zisk, ale jsme rádi, že aspoň výkon šel trochu nahoru. Já osobně se cítím dobře, ale taky jsou tam nějaké chyby. Budu makat dál. Svůj výkon bych úplně hodnotit nechtěl, to je spíš otázka na trenéra.

Na turnaji každopádně patříte mezi nejlepší české útočníky. Může to pro vás být určitá vzpruha, vzhledem k tomu, že jste si nominaci musel tvrdě vybojovat?
V první řadě děkuji za takovou pochvalu. Samozřejmě to pro mě je pohádka, ale já jsem si sem nepřijel honit ego nebo získávat osobní statistiky. Chci tady udělat týmový úspěch. Jsem rád, že jsem od trenérů dostal pochvalu. Prostě se jim snažím vracet důvěru, kterou mi dali. Nominaci jsem vůbec neměl jistou a jsem rád, že jsem dostal šanci.

Na mistrovství světa hrajete poprvé v kariéře. Co jste si říkal před jeho startem, bál jste se nervozity?
Myslím, že když je člověk ustrašený, tak spíš vyrobí nějakou chybu, nebo něco pokazí. Snažil jsem se do zápasů jít s čistou hlavou, byť tam nervozita byla. To nepopírám, je to moje první mistrovství světa. Ale říkal jsem si, že když pojedu na 120 %, tak to zvládnu.

Celý rozhovor najdete na hokej.cz