HC Energie Karlovy Vary

Gríger: V neděli musíme nastoupit úplně jinak

Po třízápasové pauze způsobené nemocí se vrátil do sestavy. Gól vstřelil, ale porážce svého týmu nezabránil. Řeč je o centru druhého útoku Dávidu Grígerovi, který bezprostředně po utkání jen těžce hledal slova.

Dávide, prohráli jste 1:6. Jak se hodnotí takový zápas?
Prohráli jsme docela velkým rozdílem, takže nic pozitivního. Musíme se z toho poučit a rychle oklepat. Určitě si k tomu něco povíme, protože je závěr sezóny a musíme k těm zbylým zápasům přistoupit úplně jinak.

Co byl podle vás rozhodující okamžik zápasu?
Asi první třetina, ve které nám soupeř odskočil o dva góly. A celkově ta třetina byla od nás velmi špatná. Tam nás docela dost motali a dostali se na koně. Mají dost silný tým na to, aby si ten zápas následně pohlídali. Pak nás vlastně až do konce zápasu k ničemu pořádně nepustili.

Dokážete si vysvětlit čím to bylo? Vítkovice hrály s lehkostí, zatímco vám se vůbec nedařilo…
Oni zachytili začátek, měli tam nějaké přesilovky, kterými se dostali do hry. Najednou byli na puku a začali si věřit. Jak už jsem říkal, odskočili nám po prvním dějství o dva góly, což jim vlilo krev do žil. My se s tím snažili něco udělat, ale bohužel to nevyšlo. Musíme na to rychle zapomenout a v neděli do zápasu nastoupit úplně jinak mentálně nastavení.

Přijela vás podpořit velká skupinka fanoušků. Ti asi zaslouží velký dík, souhlasíte?
Strašně děkujeme, že za námi vážili takovou cestu. Jeli za námi přes celou republiku. O to víc nás mrzí, že ten výsledek je jaký je. Ale věřím, že nás budou podporovat i nadále. Čekají nás další složité zápasy a v nich budeme jejich podporu potřebovat.

Nastoupil jste po pauze způsobenou nemocí. Jak jste se cítil na ledě?
Sám jsem čekal jak mi to půjde. Ze začátku to bylo dobré, ale ke konci už mi chyběly trochu síly. Ale už je to pryč. Teď musíme dobře zregenerovat a připravit se v neděli na Budějovice. Hrají o život, takže víme s čím přijedou a nečeká nás rozhodně nic jednoduchého.

Děkuji za rozhovor.

Související články

Reportáž | pá 24.2.2023

Z Vítkovic se Energie vrací bez bodů