HC Energie Karlovy Vary

Gríger oslavil návrat dvěma body! Věděli jsme, že musím potvrdit výhru ze Sparty, říká

Dávid Gríger se po sedmizápasové absenci vrátil zpět do karlovarské sestavy a oslavil svůj návrat nádherným gólem po krásné kombinaci, kdy mu Joona Huttula naservíroval kotouč do odkryté klece. Ve třetí třetině přidal ke gólu ještě asistenci. Tohle byl hodně povedený comeback nejproduktivnějšího hráče Energie!

Dávide, co rozhodlo o tom, že jste porazili Kladno?

Dokázali jsme ho přetlačit. Dali jsme góly z brankoviště a super, že se nám to podařilo urvat. Jsou to výborné tři body a věřím, že nás to nakopne dopředu.

Bylo důležité odskočit Kladnu v té třetí třetině o ty dva góly?

Určitě to bylo důležité, protože to bylo o gól a mohlo to být všelijak. Díkybohu jsme jim odskočili a sebrali jim vítr z plachet, oni pak museli změnit hru a otevřít ji a být agresivnější, z toho jsme očekávali nějaké brejky a přečíslení. Super ubojované a důležité tři body.

Tři týdny bez hokeje, tak jaké to bylo dostat se zpět do extraligového tempa?

Musím říct, že to bylo velmi těžké, chyběla mi ta zápasová praxe, chyběl jsem sedm zápasů, snažil jsem se rychle střídat a dával jsem si pozor, abych se nikde nezavařil. Jsem velmi rád, že jsme to urvali a že ty body zůstaly doma.

Po zranění jste vstřelil gól, popište ho...

Stál jsem u brány a kluci tam odvedli super práci. Rachna (Tomáš Rachůnek - pozn. redakce) na modré čáře zachytil puk a super práce Kangy (Iikky Kangasniemiho - pozn. redakce) a pak mi to Huty (Joona Huttula - pozn. redakce) dal prakticky do prázdné brány a já už jen nastavil čepel.

Jak moc tohle utkání bylo náročné na psychiku, protože každý očekával, že potvrdíte tu výhru ze Sparty...

Samozřejmě jsme si to uvědomovali, že to potřebujeme potvrdit, aby ty tři body zůstaly doma, takže jsme strašně rádi, že tady zůstaly.

Hned ve čtvrtek vás čekají Vítkovice. Je něco na čem musíte do té doby zapracovat, nebo to bude zápas v podobném duchu?

Vítkovice mají kvalitní mužstvo, takže určitě budou nepříjemným soupeřem v útočném pásmu. Mají dobré přesilovky, takže si sedneme k videu a uděláme nějaký rozbor, z čeho by mohli být nebezpeční.

Související články